Четвер, 02.05.2024, 03:18:53

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Архів новин
Головна » 2024 » Квітень » 18 » Радянський пам’ятник у Боднарові одягнули в чорне
14:30:23
Радянський пам’ятник у Боднарові одягнули в чорне

Совковий пам’ятник поки що не демонтували. Однак його присутність є фактично непомітною — монумент «одягнули» в чорний чохол. Також невідомі написали на постаменті російський матюк.

«Село Боднарів, Івано-Франківська область. Незабаром цього пам'ятника тут не буде. А місцеві мешканці виразили свою позицію)», — днями підписали актуальне фото монумента на сторінці «Деколонізація.Україна» в соціальній мережі.

Нагадаємо, ще у березні минулого року виконком Калуської міської ради прийняв рішення «Про надання дозволу на демонтаж пам’ятника на могилі героя радянського союзу Олександра Корякова у с. Боднарів Калуської міської територіальної громади та здійснення розкопок, ексгумації та перепоховання останків О.Корякова на кладовищі у с. Боднарів». 

Демонтувати цей пам’ятник складніше, оскільки перепоховання останків, якщо їх виявлять, має провести комунальне підприємство Івано-Франківської  обласної ради «Пам'ять», якому для проведення таких робіт потрібен дозвіл Національної міжвідомчої комісії з перепоховань.

Раніше калуська влада повідомила, що в 2024 році триває робота над виконанням рішення виконавчого комітету щодо демонтажу пам’ятника в селі Боднарів.

Як відомо, речниця МЗС росії Марія Захарова обурилася через ексгумацію останків "героя срср" в Боднарові.

Якщо так піде й далі, залишається тільки чекати, коли Зеленський дасть вказівку демонтувати надгробок могили свого діда, акцентувала окупантів.

Нагадаємо, 2022 року на території Калуської громади було демонтовано кілька пам’ятників радянської епохи. Зокрема, барельєф Борису Сапункову у Калуші, пам’ятник радянським «визволителям» у Вістовій та окремі елементи пам’ятника медсестрам Гусєвій і Клюєвій, теж у Калуші. Вже у січні 2023 року виконком також надав дозвіл на демонтаж пам’ятника місцевим жителям, які загинули на фронтах Другої Світової війни у Пійлі. Його знесення ініціювала громада села.


Переглядів: 18 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024