П`ятниця, 19.04.2024, 07:22:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2021 » Жовтень » 11 » Священник Федір Мороз переміг у конкурсі на директора музейно-виставкового центру
19:22:56
Священник Федір Мороз переміг у конкурсі на директора музейно-виставкового центру

Сьогодні, 11 жовтня, відбулося друге засідання конкурсної комісії на заміщення посади директора КЗ «Музейно-виставкового центру Калуської міської ради». Двоє претендентів — Федір Мороз та Артур Єфремов — представили проєкти програм розвитку закладу на 1 та 5 років. Заслухали учасників 9 представників конкурсної комісії.

Претенденти виступили в алфавітному порядку. У своїй стратегії розвитку щодо експозиційно-виставкової роботи Артур Єфремов відзначив п’ять пунктів:

  • проведення реставрації музею-оселі родини Івана Франка;
  • формування комунікативного простору в головній залі краєзнавчого музею Калущини;
  • формування постійно діючої експозиції меморіального музею «Калуська в'язниця»;
  • продовження співпраці з партнерськими закладами у виставковій роботі;
  • створення інтерактивних розділів експозиції у структурних розділах

Щодо науково-дослідницької роботи, то діючий директор музейно-виставкового центру наголосив на реалізації щорічника «Калуські історичні студії» та інших серійних видань, написанні та публікації наукових статей і повідомлень, пошуці краєзнавчої інформації в архівних закладах (України та закордону) з метою дослідження невідомих фрагментів місцевої історії, дослідженні вуличок «старого міста».

Довідка. Артур Єфремов, 1989 року народження, закінчив інститут мистецтв Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (факультет "Дизайн", спеціальність — дизайн середовища (спеціаліст). Очолює музейно-виставковий центр із листопада 2016 року.

У своїй програмі розвитку щодо науково-фондової роботи о. Федір Мороз наголосив на постійному поповненні фондів, активізації фондової та експозиційної роботи, залучення до діяльності молоді та активної частини громади міста. У науково-просвітницькій діяльності виокремив важливість постійного поповнення фондів, активізацію фондової і експозиційної роботи, розвиток фестивального руху на території музейно-виставкового центру, висвітлення наукової діяльності працівників центру, поширення реклами через ЗМІ, видання афіш, тощо.  Стратегія розвитку Федора Мороза передбачила і поточний ремонт приміщень музейн-виставкового центру, заміну дверей, сходової клітки, встановлення пандусу для людей з обмеженими можливостями, тощо.

Довідка. Федір Мороз, 1976 року народження, закінчив Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника за напрямами "Філософія" та "Релігієзнавство" і здобув кваліфікацію бакалавра філософії, релігієзнавця і викладача релігієзнавчих і філософських дисциплін. Закінчив Київську духовну академію. Настоятель храму Різдва Пресвятої Богородиці ПЦУ в Калуші. Депутат Калуської міської ради (партія "Платформа Громад").

Члени комісії мали можливість поставити додаткові питання обом кандидатам і розділилися в своїх оцінках презентацій програм.

У результаті відкритим шляхом голосування переможцем обрали о. Федора Мороза, який в останній момент передумав очолити музейно-виставковий центр і попросив комісію переголосувати, віддавши місце конкуренту.

У відповідь голова конкурсної комісії, голова Калуського міськрайонного обєднання Всеукраїнського товариства «Просвіта» Леся Кирилович дала негативну відповідь. За її словами, надалі о. Федір Мороз вступає у правові відносини із управлінням культури, національностей та релігії:

«Ми працювали більше ніж дві години. Ми прийняли рішення. Ви мали час, щоб подумати».

Варто зазначити, що на роботу комісії надійшли скарги у зв’язку з тим, що одного із претендентів — о. Федора Мороза — не мали б допустити до другого етапу конкурсу, адже він не має 3-річного досвіду стажу в сфері культури. Цю інформацію голова конкурсної комісії оприлюднила після голосування.

Ситуацію погодився прокоментувати "Вікнам" член конкурсної комісії, головний зберігач фондів Музею мистецтв Прикарпаття Віктор Доскалюк:

«Виступ і одного, і другого кандидата були фаховими. Видно, що люди ґрунтовно і гідно представляли своє бачення музейно-виставкового центру. Так, справді Федору Морозу забракло тих трьох років досвіду. На мій погляд це є порушення. Тому що нам всім роздали ЗУ «Про культуру» де чітко було вказано, що стаж роботи має бути не менше 3-х років. Треба дотримуватися норм. Є вимога, ніхто не каже, що Федір Мороз — поганий кандидата. Але якщо є вимога, то він мав бути недопущений».

Тим часом, міський голова Андрій Найда в соцмережі так висловився про переможця конкурсу:

«Висловлюю підтримку отцю Федіру Морозу щодо його заяви про зняття кандидатури на посаду директора музею. Стільки бруду лили на нього «людиська». Дуже шкода, що ми втратили такого перспективного керівника музею. Шана Вам моя, Федоре Григоровичу!».

То хто очолить музейно-виставковий центр чи буде оголошено повторний конкурс, стане відомо вже найближчим часом. За словами начальниці управління культури, національностей та релігії Калуської міської ради Любові Джуган, від переможця конкурсу поки що жодних заяв не надходило.

Ірина КМІТЬ, журналістка

Олександр ЗАЛІСЬКИЙ, оператор

Джерело: Вікна, Калуш


Переглядів: 206 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024