П`ятниця, 19.04.2024, 18:27:34

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 21 » Традиційне українське народне ремесло – Косівську кераміку – номіновано до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини
08:37:33
Традиційне українське народне ремесло – Косівську кераміку – номіновано до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини
Представники Міністерства культури України у складі української делегації взяли участь у роботі 4-ої сесії Генеральної асамблеї держав-учасниць Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини, що проходила у штаб-квартирі ЮНЕСКО (Париж, Французька республіка) з 4 по 8 червня 2012 року.
Під час робочих зустрічей української делегації з Головою та Секретарем Президії Генеральної асамблеї обговорювались нещодавно подані Україною номінації до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства ЮНЕСКО, а саме «Петриківський розпис – українське декоративно-орнаментальне малярство ХІХ-ХХ ст.» та «Косівська кераміка – традиційне ремесло Карпатського регіону ХVI-ХХІ ст.».
Про переваги згаданих номінаційних досьє було поінформовано також новообраних членів Міждержавного комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини. Відзначалися унікальність, неповторність та самобутність техніки виконання ремесел, а також неабияка популярність цих традиційних декоративних елементів в Україні та за її межами. За результатами проведених переговорів Голова Генеральної асамблеї та більшість членів Міждержавного комітету з охорони нематеріальної культурної спадщини висловили свою підтримку у питанні подальшого просування українських номінацій, які наразі розглядаються ЮНЕСКО.
Участь українських експертів у 4-ій сесії Генеральної асамблеї стала важливим кроком у вивченні досвіду ефективного застосування Конвенції про охорону нематеріальної культурної спадщини державами-учасницями та додатковою можливістю популяризації номінаційних досьє українських об’єктів «Петриківський розпис – українське декоративно-орнаментальне малярство ХІХ-ХХ ст.» та «Косівська кераміка – традиційне ремесло Карпатського регіону ХVI-ХХІ ст.» на шляху їх включення до Репрезентативного списку нематеріальної культурної спадщини людства.

Переглядів: 661 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024