Вівторок, 23.04.2024, 16:12:57

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
 
Архів новин
Головна » 2012 » Червень » 1 » Виставка трьох у Галичі
12:55:26
Виставка трьох у Галичі
У картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» 29 травня було людно. Цього погожого травневого дня тут було відкрито нову виставку. І хоч для галичан імена Івано-Франківських художників Любомира Худяка, Петра Родіонова та Василя Різничука іще не відомі, ця виставка стала особливою подією і для митців,  і для поціновувачів образотворчого мистецтва. Адже під дахом однієї галереї представлені роботи відразу трьох молодих майстрів пензля. 
Кожна робота, представлена на цій виставці, заслуговує особливої уваги. А те, що художники, яких об’єднала спільна амбітність в мистецькому плані, виставляються втрьох, доповнюючи один одного, сподіваюся, стане для них традицією і поштовхом до творчості. Адже у пам’яті шанувальників мистецтва ще залишилися приємні враження від творчого тандему «Нас сім». Тим паче, що й ці молоді митці є учнями прикарпатської школи малярства і виховані на традиціях саме Івано-Франківських художників.
– Виставка не є етапною у творчому житті митців і не є підсумковою. Вона лише свідчить про те, що художники прагнуть активно спілкуватись з глядачем, щиро хочуть поділитися своїм творчим доробком, а їх роботи є результатом мистецького світовідчуття. І тому є доволі особистістними, дуже різними, але фрагментарно схожими, бо випромінюють багато добра і тепла. В них є те, що заставляє думати, – зазначив відкриваючи виставку генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» Олександр Береговський.
– Кожен з цих художників, які стоять на початку творчого шляху сьогодні, міг представити свою персональну виставку. Адже у них вже є чималий доробок, є своя самобутність у творах, а основне те, що вони люблять мистецтво, люблять людей, люблять свою землю. І ця любов присутня у їх полотнах, – сказав, вітаючи колишніх своїх студентів, завідувач кафедрою, професор інституту культури і мистецтв Прикарпатського університету імені Василя Стефаника Володимир Сендюк.
Художників із святом вітали  викладач Малої академії народних ремесел м. Галич Ігор Перекліта та куратор виставки мистецтвознавець Христина Береговська, яка, зокрема, зауважила, що роботи цих молодих митців свідчать про добрий початок таланту, а самі художники вже мають своє джерело інспірації, з якого мусять дати можливість почерпнути живильного трунку шанувальникам образотворчого мистецтва. 
Мені ж залишається запросити галичан та гостей міста на виставку, яка експонуватиметься впродовж місяця, і особисто поспілкуватись з прекрасним.
Ярослав Поташник

Переглядів: 477 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024