Вівторок, 19.03.2024, 12:17:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Січень » 15
11 січня 2013 року в Картинній галереї Національного заповідника «Давній Галич» відкрито новий виставковий сезон. Започатковано його виставкою творів заслуженого художника України, лауреата Шевченківської премії Євгена Безніска. Виставкою розпочато цикл заходів до відзначення 200 – річчя з дня народження Тараса Шевченка, яке вшановуватиметься на загальнодержавному рівні у 2014 році.
На виставці представлено близько 50 пастельних робіт під загальною назвою «Та не однаково мені…» за мотивами творів Тараса Шевченка. Вони є ілюстраціями до всім нам відомих поезій «Вітре буйний, вітре буйний», «Катерина», «Перебендя», «Утоплена», «Гамалія», «Сова», «Сон», «Невольник», «Кавказ», «Неофіти», «Садок вишневий біля хати» та десятків інших. Це тільки незначна частина представленої Безніском власної Шевченкіани, оскільки загальна кількі ... Читати далі »
Переглядів: 590 | Долучив: Dnister | Дата: 15.01.2013

Літературний музей Прикарпаття запрошує відвідати виставку «Обпалена троянда», присвячену 90-літтю від дня народження Ольги Стрілець, української письменниці, педагога, громадської діячки, учасниці Другої світової війни. В експозиції виставки використані матеріали з фондових колекцій літературного музею Прикарпаття.
Відкриття виставки відбудеться 15 січня о 15 год.
Наша адреса:
м. Івано-Франківськ
вул. БогданаЛепкого, 27
т. 2-50-47. 
Переглядів: 524 | Долучив: Dnister | Дата: 15.01.2013

Відома пам’ятка архітектури ХІХ століття житловий будинок № 37 по вулиці Незалежності, що був останнім часом предметом обстежень і особливої уваги пам'яткоохоронців, знову постраждав від архітектурних вандалів, інформує офіційний сайт міськвиконкому.  
Керівник ПП «Нічлава» повідомила про те, що у святкові дні невідомі зламали відреставровану автентичну дерев’яну браму проїзду в будинок. 
Зламано і викрадено дверне полотно історичної брами що є однією з окрас центральної частини міста. Про це повідомлено міське управління МВС та відділ з питань охорони культурної спадщини виконавчого комітету міської ради. Сподіваємось що ці двері не втрачені безповоротно, ведуться пошуки.
Переглядів: 516 | Долучив: limnytcja | Дата: 15.01.2013

На ХХ сесії Івано-Франківської обласної ради, яка відбулася 28 грудня 2012 р. депутат обласної ради Степан Пушик вніс пропозицію щодо зміни герба області. В зв’язку з цим, управління культури, національностей та релігій вивчає історичне обґрунтування та розробляє пропозиції щодо доцільності внесення змін до існуючого герба області.
Просимо краєзнавців області та всіх зацікавлених, подати свої пропозиції щодо даної тематики до 25 січня 2013 р. на е-скриньку: kultura.if@gmail.com .

Переглядів: 492 | Долучив: Dnister | Дата: 15.01.2013

Вважалося, що картки, отримані на Різдво, не можна знищувати. У сам час свят їх складали десь на видному місці, часто у стоячому положенні. Різдвяні картки були не тільки частиною декорації, пунктом згущеної красивості, але й свідченням найголовнішого статусу людини у світі — до мене ще пишуть, я отримую десятки святочних вітань, у мене є велика родина, багато друзів з різних періодів життя, мене люблять і поважають. Такі свідчення, відповідно, вимагали зворотньої дії. У кожній сім’ї був власний список адресатів, яким попросту необхідно відіслати різдвяну картку.
Такий кругообіг почався насправді не так давно. Десь наприкінці ХІХ століття. Власне тоді у Галичині з’явилися перші ознаки масової грамотності. Могти написати хоч кілька вітальних слів могли собі дозволити майже всі. Хто не міг цього зробити сам, той обов’язково ма ... Читати далі »
Переглядів: 611 | Долучив: Dnister | Дата: 15.01.2013

Управління культури, національностей та релігій облдержадміністрації просить усіх небайдужих підтримати ініціативу громадської організації «Рідне наше село» (с. Білі Ослави Надвірнянського району) щодо збору коштів на спорудження пам’ятника Марійці Підгірянці.
Самостійне будівництво пам’ятника місцевій громаді не під силу, тому вона сподівається на підтримку всіх небайдужих людей у цій поважній справі.
Дана акція має на меті вшанування пам’яті та популяризацію творчості нашої землячки, уродженки Білих Ослав, відомої дитячої письменниці та громадської активістки Галичини кін. ХІХ – поч. ХХ ст.
Сподіваємося, що крім благодійних колективних внесків від працівників підприємств, ... Читати далі »
Переглядів: 514 | Долучив: Dnister | Дата: 15.01.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024