Четвер, 25.04.2024, 03:39:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Вересень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2013 » Вересень » 06
У липні для допомоги в становленні цього музею в Карпатах, за сприяння НГВУ «Надвірнанафтогаз», проведено мистецький пленер «Нафтові обрії Надвірнянщини». Його організатор – Музей мистецтв Прикарпаття, зібрав групу відомих художників України, котрі провели кілька насичених творчістю днів серед мальовничих гір, у безпосередній близькості від нафтопромислових об’єктів. Серед учасників пленеру Михайло Дейнега – член Національної спілки художників України, лауреат обласної премії ім. Я. Лукавецького, Михайло Тимчук – учасник численних виставок авторських картин в Івано-Франківську та Києві, Микола Кочержук – фіналіст престижного міжнародного конкурсу «SNAC UKRAINE 2012», Юрій Писар – творець унікальних полотен у стилі «paintjam», Володимир Симчич – молодий художник, майстер живопису, Андрій Рошканюк – популярний у столиці автор кількох десятків полотен.
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 06.09.2013

Вікіпедія оголошує всесвітній фотоконкурс пам’яток культурної спадщини «Вікі любить пам’ятки».
Усі охочі зможуть узяти участь у всесвітньому фотоконкурсі пам'яток культурної спадщини «Вікі любить пам'ятки» (Wiki Loves Monuments), який триватиме з 1 по 30 вересня 2013 року. До проекту долучаться понад 40 країн. В Україні конкурс проводитиме громадська організація «Вікімедіа Україна» за підтримки Міністерства культури України (офіційна інформація за лінком http://mincult.kmu.gov.ua/mincult/uk/publish/article/337686).
Метою конкурсу є централізоване зібрання на сторінках Вікіпедії фотографій, які представляють пам'ятки культурної спадщини світу. Зокрема, у Вікіпедії буде створено найбільший і найповніший каталог українських пам'яток культурної спадщини ... Читати далі »
Переглядів: 516 | Долучив: Dnister | Дата: 06.09.2013

Якщо скласти рейтинг родини Потоцьких, а це понад 700 осіб, то у топ-десятку неодмінно потрапить Микола Потоцький, більше відомий як пан Каньовський. Життя цієї людини так обросло легендами, що іноді важко відрізнити правду від вимислу. Та ми спробуємо.

Пізня дитина
Достеменно невідомий навіть рік народження нашого героя. Одні дослідники вказують 1706-й, інші схиляються до 1712-го. Але всі кажуть, що майбутній пан Каньовський родився у пристойній родині. Його батько, Стефан Потоцький, був полковником коронних військ, старостою теребовлянським і канівським, а з 1726 року ще й воєводою белзьким. Дружина воєводи Іоанна належала до одного з наймогутніших родів Речі Посполитої – магнатів ... Читати далі »
Переглядів: 916 | Долучив: Dnister | Дата: 06.09.2013

У середині сорокових років минулого століття для подальшого проходження служби до Станіслава прибув старший лейтенант Іван Ситник. З житлом для військових тоді проблем не було, йому запропонували одразу кілька квартир на вибір.
Спершу він зупинився на старовинній кам’яниці на тодішній вулиці Сталіна (тепер Шевченка, 19). Там на другому поверсі раніше жила заможна єврейська родина, яка під час війни зникла за мурами гетто. Відтоді квартира стояла порожньою.
Старший лейтенант піднявся старими сходами та побачив масивні дерев’яні двері. Знизу десь до рівня півтора метри вони були ґрунтовно пошкрябані – немов якась невідома істота точила об них свої пазурі. А на додачу двері зберігали сліди від автоматної черги. Внизу мешкало подружжя українців, і саме ... Читати далі »
Переглядів: 461 | Долучив: Dnister | Дата: 06.09.2013

У Долинському краєзнавчому музеї "Бойківщина” Тетяни і Омеляна Антоновичів у суботу до 10-річчя музею буде проводитися захід «Ніч у музеї».
У рамках «Ночі у музеї» планується проведення лотерейного розіграшу, лицарських боїв, перформенсу, літературних читань. Учасники заходу зможуть взяти участь у майстер-класах з варіння гопки і гри на дримбі, відвідати екскурсію «Нічними вулицями міста» та оглянути відтворення солевидобувних конструкцій ХІ ст. Для шанувальнків танцю — етно-вечірка. Завершить захід перегляд фільмів під однойменною назвою "Ніч у музеї”.
Переглядів: 460 | Долучив: Dnister | Дата: 06.09.2013

Радянське минуле Івано-Франківська ще до сьогодні дуже яскраво проявляється у багатьох сферах життя. Як не як – майже пів століття ідеологічної роботи. Тому ми ведемо на нашому сайті рубрику, у якій пишемо про деякі події з життя радянського Станіслава, а пізніше – Івано-Франківська. Дивовижно, але в багатьох речах минуле не так вже й разюче відрізняється від сьогодення. Та й загалом цікаво згадати – як же воно було. Бо, незважаючи на всі ідеологічні та трагічні моменти в історії, місто жило своїм життям, результат якого ми спостерігаємо дотепер.

1960 рік
Як боролись за чистоту
Переглядів: 481 | Долучив: Dnister | Дата: 06.09.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024