Четвер, 28.03.2024, 12:19:32

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Жовтень » 08
На початку вересня краєзнавчий музей «Бойківщина» в Долині, який створено завдяки відомій фундації українських меценатів Антоновичів, відзначив своє десятиріччя — дату, за словами міського голови Володимира Гаразда, «хоч і невеличку, але за зробленим дуже значну». «Бойківщина» — це духовна і культурна візитівка міста Долини»,— означив набутки колективу міський голова під час святочної академії в одній із музейних світлиць.

Час, кадри, гроші і подвижництво
У спілкуванні за круглим столом взяли участь не лише гості з Івано-Франківська, Калуша, Болехова, Львова, Стрия, але й ті, хто св ... Читати далі »
Переглядів: 692 | Долучив: Dnister | Дата: 08.10.2013

На відзначення 400-річчя перебування на Прикарпатті Війська Запорізького працівники відділу краєзнавчої літератури обласної універсальної наукової бібліотеки ім. І. Франка організували і провели краєзнавчі читання „Ми козацького роду: шляхи відродження українського козацтва”.
Слухачами читань були студенти Інституту історії і політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.  Вони отримали можливість не тільки довідатися про роль козацтва в історичному розвитку західноукраїнських земель, а й ознайомитися з бібліотечними інформаційними ресурсами ОУНБ ім. І. Франка з цієї теми. 
Це, зокрема, книги академіка В. Грабовецького, зокрема, „Запорозьке козацтво в історії Західної України ХVІ –  ХVІІІ ст.”, наукове досліджен ... Читати далі »
Переглядів: 599 | Долучив: Dnister | Дата: 08.10.2013

4 – 6 жовтня 2013 року відбулася Міжнародна наукова конференція «Між Константинополем, Києвом, Москвою, Сочавою та Римом: Галицька митрополія в 1303–1808 роках». Її організатором виступив Український Католицький університет (м. Львів). Захід було присвячено 1025-літтю Хрещення Русі та 710 - літтю заснуванню Галицької митрополії.
Учасниками міжнародної конференції стали представники церков та науковці з кількох держав Європи та Америки: України, Білорусі, Литви, США, Російської Федерації та Угорщини. Метою конференції було обговорення особливостей розвитку християнства в добу Київської Русі та унійних ідей у Східній Європі впродовж п’яти століть (від княжих часів і до початку модерної доби).
Особливістю проведення конференції стало те, що два пленарн ... Читати далі »
Переглядів: 633 | Долучив: Dnister | Дата: 08.10.2013

Відбулося засідання робочої групи, створеної згідно рішення організаційного комітету з відзначення 200-річчя з дня народження Тараса Шевченка.
Опрацьовувалися питання стосовно відкриття в обласному центрі Прикарпаття музею Кобзаря. Планується, що заклад може бути розміщений у одному з приміщень обласного товариства «Просвіта».
«Управлінню капітального будівництва та управлінню архітектури і містобудування доручено підготувати проектно-кошторисну документацію, - зазначив заступник голови облдержадміністрації Роман Іваницький після завершення засідання. – Будуть зроблені всі відповідні роботи для того, щоб в Івано-Франківську відкрився ще один цікавий для туристів музей».
Переглядів: 444 | Долучив: Dnister | Дата: 08.10.2013

Сьогодні в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка проходить презентація збірки творів Лесі Верховинки (Ярослави Лагодинської) „До Делятина на крилах мрій” до 110-ї річниці від дня народження галицької поетеси.
Побачила світ книга у львівському видавництві «Каменяр» завдяки землякам. Це 430-сторінковий збірник, до якого увійшли поезії, новели, есе, публікації письменниці в довоєнних часописах.
Передмову до книги написав доктор філологічних наук, професор Михайло Гнатюк зі Львова, уродженець села Заріччя Надвірнянського району, а упорядник книги – львів’янин Олександр Жарівський, уродженець Делятина.
Саме в Делятині народилася Ярослава Лагодинська-Кучковська ... Читати далі »
Переглядів: 615 | Долучив: Dnister | Дата: 07.10.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024