Середа, 24.04.2024, 02:45:29

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Жовтень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Жовтень » 10
Радянське минуле Івано-Франківська ще до сьогодні дуже яскраво проявляється у багатьох сферах життя. Як не як – майже пів століття ідеологічної роботи. Тому ми ведемо на нашому сайті рубрику, у якій пишемо про деякі події з життя радянського Станіслава, а пізніше – Івано-Франківська. Дивовижно, але в багатьох речах минуле не так вже й разюче відрізняється від сьогодення. Та й загалом цікаво згадати – як же воно було. Бо, незважаючи на всі ідеологічні та трагічні моменти в історії, місто жило своїм життям, результат якого ми спостерігаємо дотепер.

1963 рік, частина І

Атака з повітря ... Читати далі »
Переглядів: 433 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2013

"Красилівка у визвольній боротьбі” — виставка під такою назвою відкрилася 10 жовтня в Івано-Франківському музеї визвольної боротьби ім. С. Бандери.
Присвячена вона 71-й річниці створення УПА. На основі окремо взятого села Красилівка тут презентовано український визвольний рух 20 століття.
Переглядів: 559 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2013

З нагоди річниці створення Української Повстанської Армії, що припадає на свято Покрови Пресвятої Богородиці, відділ краєзнавчої літератури обласної універсальної бібліотеки ім. І.Франка пропонує переглянути книжкову виставку-пам’ять „Історія УПА: без права на забуття”.
За допомогою експонованих видань Ви дізнаєтеся про становлення та розвиток національно-визвольного руху на Прикарпатті, маловідомі сторінки героїчної боротьби українських повстанців, про життя та діяльність національних героїв, визначних військово-політичних діячів визвольного руху, справжніх патріотів нашої держави тощо.
Особливої уваги заслуговують книги, що поповнили фонди нашої книгозбірні у 2013 році: 22-ий том літопису УПА „Станис ... Читати далі »
Переглядів: 712 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2013

Кілька років тому в Івано-Франківську заговорили про ревалоризацію будівлі колишньої пам’ятки архітектури на вулиці Вірменській, 1. Мовляв, фірма, яку визнали переможцем інвестиційного конкурсу, заново відбудує цей аварійний будинок та впорядкує прилеглу територію. З інвестором міська влада уклала угоду «Про відновлення (реконструкцію) будинку №1 по вул. Вірменська». Насправді ж стару будівлю просто знесли (розібрали, демонтували) і на її місці розпочали нове будівництво, яке зараз навіть віддалено не нагадує  колишню споруду.

Втрата статусу 
Будинок на Вірменській, 1 звели ще за Австро-Угорщини. Плин часу не йшов йому на користь. Зміна влад і держав теж. Хоча ... Читати далі »
Переглядів: 634 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2013

Без помпезності та урочистостей. Реставратори здали об’єкт – візитну картку Івано-Франківська – браму палацу Потоцьких. Роботи тривали півтора роки, з невеликою перервою на зимовий час. Вартість реставраційних робіт – 600 тисяч гривень. Для відтворенні в’їзних воріт фахівці за основу взяли фото 1903 – 1905 років. Всю автентику намагалися зберегти. 
Вадим Пісний, керівник проекту реставрації об’єкту каже, що під час демонтажу усі елементи були описані та заактовані, 60-70% автентичної цегли збережено, нажаль 30% елементів було зруйновано часом, фактично стало попелом.
Брама максимально наближена до автентичності, переконують виконавці робіт. Технічно, кажуть, було нескладно. Натомість мали інші сюрпризи. 
Переглядів: 473 | Долучив: Dnister | Дата: 10.10.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024