П`ятниця, 19.04.2024, 15:29:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Грудень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Грудень » 30
Івано-Франківський краєзнавчий музей запрошує відвідати фотодокументальну виставку "Ми шануємо героїв!”, присвячену 105-й річниці від дня народження Степана Бандери, провідника українського національно-визвольного руху XX сторіччя.
Виставка знайомить відвідувачів з історичною постаттю С. Бандери – активного борця за незалежність України, його життєвим шляхом та політичною боротьбою.
Виставка триватиме з 30 грудня 2013 р. по 20 січня 2014 р.
Переглядів: 566 | Долучив: Dnister | Дата: 30.12.2013

У першу неділю листопада в історії Рогатинської церкви Різдва Пресвятої Богородиці „закладено” ще один штрих для майбутніх поколінь. Відтепер церкві належать мощі святої Йосафати – „для поклоніння та почитання”, саме так сказано у вірчій грамоті з Риму, яка підтверджує правдивість події та яку зачитав священик. Мощівник разом із супроводжувальними документами нещодавно було привезено з Ватикану спеціально для рогатинського храму. Посприяли цьому депутат обласної ради Сергій Насалик та депутат міської ради Юрій Сорока з сім’ями. Як підкреслив настоятель храму декан Рогатинський о.-митр. Дмитро Бігун, «відтепер парафіяни церкви та всі, хто приходитиме сюди у майбутньому, зможуть помолитися до святої, доторкнутися до її мощей, випросити для себе ті ласки, яких потребують».
Блаженна Йосафата (в народженні ... Читати далі »
Переглядів: 538 | Долучив: Dnister | Дата: 30.12.2013

В Івано-Франківську підходить до завершення конкурс проектів пам’ятника митрополитові Андрею Шептицькому. Сім фігур протягом двох тижнів було  виставлено в Музеї мистецтв Прикарпаття для загального огляду і голосування. На сьогодні лідером серед запропонованих скульпторами зі Львова, Калуша та Івано-Франківська є макет під номером чотири, що зібрав 92 голоси, а також сьомий та другий, за котрі віддали свої симпатії 34 та 29 підписантів. Встановити пам’ятник планують на майдані Шептицького поблизу колегіати, а обиратимуть найкращий проект спільно  громада, Церква та фахівці — архітектори.

«Він справляв незабутнє враження»
Митрополит Андрей Шептицький очолював У ... Читати далі »
Переглядів: 649 | Долучив: Dnister | Дата: 30.12.2013

Після перегляду документального фільму «Загадка Норильського Повстання» зацікавлені учні Прикарпатського військово-спортивного ліцею-інтернату створили Учнівське наукове товариство, і разом з режисером фільму Михайлом Ткачуком та всеукраїнським «Студентським братством» здійснили дві історико-пошукові експедиції.
Про це розповіла речниця Всеукраїнської молодіжної громадської організації  «Студентське братство» Уляна Ковальчук.
За словами пані Ковальчук, перегляд історичного фільму був організований за підтримки Івано-Франківської облдержадміністрації в рамках  спецпрограми Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA «Документальне кіно в школах: уроки правової свідомості та громадянської а ... Читати далі »
Переглядів: 543 | Долучив: Dnister | Дата: 30.12.2013










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024