Четвер, 25.04.2024, 09:44:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Вересень » 30

“…Не лише поодиноких людей боронив він зі знанням і з запалом перед всілякими судами, але перед історією боронив цілий свій народ так, як не боронив його від довгих літ ніхто”, — так оцінив особистість Лева Бачинського в листі до його дружини Наталії видатний український письменник-новеліст Василь Стефаник.

Адвокат, посол до австрійського парламенту і польського Сейму, лідер Радикальної партії, заступник голови Української Національної Ради — парламенту ЗУНР… Який же внесок в історію зробила людина, 145-річчя від дня народження якої нещодавн ... Читати далі »

Переглядів: 457 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2017

У Всесвітній день туризму на Калущину з екскурсійною поїздкою у Калуш приїхали школярі з села Бовшів Галицького району.

Як повідомляли "Вікна", 10 вересня у Підгірках відбулося урочисте відкриття пам'ятного знаку та освячення реконструйованої криївки, в якій 6 вересня 1945 року загинули учасники підпілля ОУН.

Криївку ОУН на Калущині віднайшли на ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2017

27 вересня 2017 р. відбувся урочистий Пленум правління Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України, присвячений відзначенню нагородами Національної спілки краєзнавців України та обласною премією ім..В.Т. Полєка у галузі краєзнавства. Захід проходив в читальному залі наукової бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету в рамках Всеукраїнської науково-практичної конференції «Русалка Дністровая» – перша книга українською мовою в Галичині: загальнонаціональний та європейський контекст» (З нагоди 180-річчя з дня першого виходу).

... Читати далі »

Переглядів: 640 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2017

У 2017 році минає 180 років з часу виходу першого західноукраїнського альманаху "Русалка Дністровая", підготовленого діячами літературно-краєзнавчого гуртка "Руська трійця" (1837), ця дата віднесена постановою Верховної Ради України «Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2017 році» до числа подій загальнодержавного, загальнонаціонального значення.

Національна спілка краєзнавців України її Івано-Франківська обласна організація разом з Національною спілкою письменників України, Українським товариством охорони пам'яток історії та культури, Прикарпатським національним університетом ім. В. Стефаника, Івано-Франківським Національним медичним університетом, Івано-Франківським обласним державним центро ... Читати далі »

Переглядів: 478 | Долучив: Dnister | Дата: 30.09.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024