П`ятниця, 26.04.2024, 05:06:43

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Вересень » 24

У Коломиї підготували до друку працю польського етноґрафа Юзефа Шнайдера “Печеніжинські люди, яку він написав 1904 року, а опублікував у 1906-07 рр. в польському журналі “Люд”. Повідомляє краєзнавець Микола Савчук, пише Дзеркало Коломиї.

На жаль, за цих 110 років українські науковці так і не спромоглися перекласти та видати цю вартісну працю, і аж тепер коломийська перекладачка Ірена Гулай-Назарова її переклала. Автор ідеї цього видання, автор передмови і приміток – Микола Савчук. У книжц ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2017

Нещодавно у Косові відбулося урочисте відкриття та освячення пам’ятника видатному релігійному діячеві сучасності, одному із засновників незалежної Православної Церкви в Україні, богослову, дисиденту та великому українському патріоту, який за свої переконання багато років провів у радянських таборах – Святійшому Патріарху Київському і всієї Руси-України Володимиру (Романюку) (1925-1995).

На урочистому відкритті зібралося чимало священиків, громада. Пам’ятник для Святійшого Патріарха Київської та всієї Руси-України Володимир (Романюк) (1925-1995) створений з ініціативи та стараннями Преосвященного Єпископа Коломийського і Косівського Юліана.

... Читати далі »

Переглядів: 355 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2017

В сучасній Україні відсоток розлучень високий, а от сто років тому вони були великою рідкістю. Більшість пар підтримувала ідею нерозривності шлюбу й покірно терпіла сімейні негаразди.

Процедура розлучення була складною і дорогою, позивачі інколи отримували відмову в розірванні шлюбу. До того ж, значна частина населення належала до католицької віри, а шлюб католиків у ті часи могла розірвати лише смерть. Серед можливих причин розлучення в законодавстві передбачалися такі: подружня зрада, побиття, тривале ув'язнення, відсутність одного з подружжя з невідомих причин протягом року чи більше. Перешкодою для шлюбу визнавалася постійна статева неспроможність чоловіка, але якщо вона настала вже у шлюбі, то не вв ... Читати далі »
Переглядів: 362 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2017

«Підземний» Галич впродовж останніх майже 150 – ти років неодноразово ділився цікавими об’єктами, які приховані під земною поверхнею, як з краєзнавцями – аматорами, так і професійними дослідниками – археологами. Незважаючи на розміри та призначення віднайдених предметів, всі вони є цікавими та унікальними для історії міста.

Цей рік був успішним в плані знахідок, які відносяться до цісарського – королівського періоду володіння містом (1772 – 1918 р.). Зокрема, під час робіт щодо благоустрою та відновлення колони гр. Агенора Голуховс ... Читати далі »

Переглядів: 456 | Долучив: Dnister | Дата: 24.09.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024