П`ятниця, 29.03.2024, 07:25:44

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2018 » Лютий » 11

Цивільний кодекс Галичини – перша в історії кодифікація приватного права, в її сучасному розуміння. Це перший акт новітнього правознавства, яким ми його знаємо сьогодні.

Це видання створене з ініціативи та зусиллями наших друзів та партнерів «Вавилонської Бібліотеки»– юридичною компанією Moris Group.

Текст кодексу було розроблено під к ... Читати далі »

Переглядів: 305 | Долучив: Dnister | Дата: 11.02.2018

Не секрет, що Івано-Франківськ втратив значну частину своєї історичної спадщини – причому не лише будинки, а й меморіальні дошки. Ці маленькі пам’ятки могли б і досі прикрашати місто й нагадувати про його історію, але доля розпорядилася інакше.

Колись Станиславів був потужною військовою базою і тут розташовувався 58 полк піхоти “Ерцгерцог Людвиґ Сальватор”. В серпні 1913 р. в місті відбулися урочистості з нагоди 150-річчя існування полку. На честь цієї події було виготовлено меморіальну дошку, її фото розмістила “Австрійська ілюстрована газета”.

... Читати далі »

Переглядів: 360 | Долучив: Dnister | Дата: 11.02.2018

У книзі «Пам’ятки міста Станиславова» історик Садок Баронч скаржився, що «місць для пішохідних прогулянок місто майже не має, крім маленького парку, званого Краттерівкою, і так званої вулиці Липової, яка веде до давнього Звіринця (теперішнього парку – Авт.) і затінена крислатими липами. Але і цю приємність чимраз більше скорочує кількість будинків, які споруджуються на цій вулиці».

На старій поштівці бачимо початок Липової (Шевченка). Перший будинок праворуч стоїть на розі з Січових Стрільців. Але нас цікавить наступний, що має сучасну адресу ... Читати далі »

Переглядів: 425 | Долучив: Dnister | Дата: 11.02.2018

Одним із найдавніших готелів нашого міста був «Європейський», що стояв на розі сучасних Галицької та Сотника Мартинця. Він мав велику залу, де відбувались різні урочисті зібрання, бали, навіть вистави, адже театру Станиславів тоді ще не мав.

В середині ХІХ століття готель належав заможному єврею Абрагаму Гальперну. Той регулярно здавав залу заїжджим театрам, а інколи й сам влаш­товував «культурні заходи».

... Читати далі »

Переглядів: 334 | Долучив: Dnister | Дата: 11.02.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024