П`ятниця, 29.03.2024, 14:17:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2018 » Квітень » 04

У рамках програми "Івано-Франківськ - місто героїв" планують встановити ще дві анотаційні дошки. Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету, передає кореспондент Фіртки.

Першу дошку встановлять Кир Мстиславу Скрипнику, першому Патріарху Київському та всієї України УАПЦ на будинку по вулиці Шевченка,82.  ... Читати далі »

Переглядів: 290 | Долучив: Dnister | Дата: 04.04.2018

До 100-річчя ЗУНР в Івано-Франківській обласній раді прикрасили залу засідань президії портретами її видатних діячів.

Про це повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова Івано-Франківської облради Олександр Сич, інформує Фіртка.

Зокрема стіну прикрасили портрети:

... Читати далі »

Переглядів: 314 | Долучив: Dnister | Дата: 04.04.2018

Іван Попель - священик, громадський діяч націоналістичного напрямку, засновник культурно-освітніх та економічних товариств на Гуцульщині. Брав активну участь у боротьбі гуцулів за загаль¬не виборче право у виборах до сейму і парламенту.
Народився він 9 травня 1850 року у сім'ї Йосифа Попеля з Медухи та Анастасії (з дому Заклінська) у Галичі на Заріці. 11 травня його охрестив священик Корнелій Левицький (про це повідомляє Метрична книга, аркуш 58). Соціальний статус батьків - селяни. Хрещеними батьками новонародженого а (у книзі – Іоанна. –І.Д.) були Стефан Воєвідка та Анна, дружи¬на Івана Попеля. Cім’я Попелів була багатодітною. Крім Івана у ній зростали сини Теофіл, Маркіл, Ілярій (два перших пізніше були членами народної ради у Галичі) та дочки Амалія (по чолов ... Читати далі »

Переглядів: 453 | Долучив: Dnister | Дата: 04.04.2018

В Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. Франка відбулася презентація книги голови уряду ЗУНР Костя Левицького "Великий зрив".

На сторінках видання йдеться про світла і тіні українського державотворення 1918 року на Наддніпрянщині та в Галичині. Зокрема, про діяльність українських депутатів Рейхсрату у Відні і членів УНРади у Львові, спрямовану на практичну реалізацію ідеї державності на західноукраїнських землях, перипетії творення Української держави в жовтні – листопаді 1918 року і Листопадовий зрив, а також про колізії українсь ... Читати далі »

Переглядів: 300 | Долучив: Dnister | Дата: 04.04.2018

У давнину кожен гуцул мав свою справу. Ніхто не гнався за наживою, а спокійно вставав зранку і брався до роботи. Їхнє ремесло розпізнавали за звуком – гупання деревини у бондаря чи натягування струн у музиканта. Були і жіночі заняття: вишивка, килимарство, ткацтво.

Село Микуличин тут не виняток. Колись на рівні славнозвісних колисок Гуцульщини – Верховини чи Косова – Микуличин славився своїми ремеслами. Деякі з них були унікальними, притаманними лише тутешньому населенню. Всі люди знали, в котру хату треба навідатися, щоб знайти бажане. Клієнтами були не лише м ... Читати далі »

Переглядів: 330 | Долучив: Dnister | Дата: 04.04.2018










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024