Четвер, 25.04.2024, 09:40:06

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
 
Архів новин
Головна » 2022 » Січень » 17

У наш час нерідко доводиться чути про аварійний стан історичних будівель Івано-Франківська та й спостерігати таку ситуацію на власні очі.

Дивна річ, але про поганий стан деяких давніх будівель Станиславова писали ще у місцевій пресі доби Другої Речі Посполитої.

Так, у жовтні 1925 року «Кур’єр станиславівський» повідомив: «Повертаючись у неділю з громадського зібрання, деякі містяни бачили на тротуарі уламки штукатурки перед кам’яницею № 29-А на вул. Третього Мая (тепер вул. Грушевського. – Авт.). Деякі шматки мали розмір більший за людську голову. Ці уламки впали з бал ... Читати далі »

Переглядів: 144 | Долучив: Dnister | Дата: 17.01.2022

У Криворівні на Франківщині створили музей гуцульської художниці, фотографині та етнографині Параски Плитки-Горицвіт. 16 січня його презентували громаді, а у 95 річницю з дня народження мисткині — 1 березня — музей відкриють для відвідувачів. Про це Суспільному повідомив настоятель храму у Криворівні Іван Рибарук.

"Ідея виникла на прохання самої Параски Плитки-Горицвіт. Ми тоді у неї вдома були троє — десь, може, за рік до її смерті. І Параска Плитка-Горицвіт сказала, що хотіла б, щоб у хаті був музей і щоб її спадщина залишилася у Криворівні. Ці всі роки ми працювали над цим, проводили різноманітні виставки", — розповідає Іван Рибарук.

... Читати далі »

Переглядів: 147 | Долучив: Dnister | Дата: 17.01.2022

Представники Національного реєстру рекордів України зареєстрували найбільшу в Україні колекцію значків, жетонів та медалей із зображенням Тараса Шевченка — 1933 екземпляри.

Досягнення зареєстрували в Івано-Франківську. Володимир Бащак збирає колекцію майже усе життя — перший значок із зображенням Кобзаря з’явився у нього, ще школяра, після екскурсії до Канева. Нині значки, жетони та медалі вишуковує у магазинах та на аукціонах, а також обмінює в однодумців. Рекордну колекцію експерти подумують представити своїм колегам з Книги Гіннеса, інформує "ТСН".

За словами ... Читати далі »

Переглядів: 136 | Долучив: Dnister | Дата: 17.01.2022










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024