Субота, 27.04.2024, 05:21:30

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 22 » Ювілей Галича відзначатимуть на державному рівні
09:56:31
Ювілей Галича відзначатимуть на державному рівні
На засіданні Верховної ради народними депутатами було підтримано ініціативу про відзначення на державному рівні 1115 років з дня заснування міста Галич.
Про це на своїй сторіні у "Фейсбук" написав ініціатор ідеї - обранець від Прикарпаття Роман Чернега.
"Верховна Рада підтримала ініційовану мною постанову про відзначення на державному рівні 1115 років з дня заснування мого рідного міста Галича", - написав у соцмережі нардеп.
Пропонуємо вашій увазі проект Постанови, який передбачає підготовку та відзначення на державному рівні 1115-річчя заснування міста Галича Івано-Франківської області.

У 2013 році виповнюється 1115 років місту Галичу Івано-Франківської області - одному з найстаровинніших міст України.
Враховуючи історичне і культурне значення міста Галича Івано-Франківської області та у зв’язку з його 1115-річчям, Верховна Рада України п о с т а н о в л я є:
1. У 2013 році урочисто відзначити 1115-річчя заснування міста Галича Івано-Франківської області.
2. Рекомендувати Кабінету Міністрів України:
- у місячний термін з дня прийняття цієї Постанови утворити організаційний комітет з підготовки та проведення заходів щодо відзначення 1115-річчя заснування міста Галича Івано-Франківської області;

- у місячний термін з дня утворення зазначеного організаційного комітету розробити та затвердити план заходів, пов’язаних з відзначенням 1115-річчя заснування міста Галича Івано-Франківської області, вирішити питання щодо його фінансового та матеріально-технічного забезпечення.
3. Рекомендувати:

- Державному комітету телебачення і радіомовлення України організувати висвітлення в засобах масової інформації заходів, що проводитимуться у зв’язку з відзначенням 1115-річчя заснування міста Галича Івано-Франківської області;

- Національному банку України виготовити і ввести в обіг ювілейну монету, присвячену 1115-річчю заснування міста Галича Івано-Франківської області;

- Українському державному підприємству поштового зв’язку "Укрпошта" видати серію поштових марок, присвячених 1115-річчю заснування міста Галича Івано-Франківської області;

- Президії Національної академії наук України передбачити проведення відповідними академічними інститутами разом із Прикарпатським національним університетом імені Василя Стефаника та національним заповідником «Давній Галич» науково-практичної конференції «Галич в історії України»;

- Івано-Франківській обласній державній адміністрації звернутися до Президента України та Кабінету Міністрів України з пропозиціями щодо відзначення державними нагородами мешканців і вихідців міста Галича Івано-Франківської області, які зробили вагомий внесок у соціально-економічний та культурний розвиток України.

4. Контроль за виконанням цієї Постанови покласти на Комітет Верховної Ради України з питань культури і духовності та Комітет Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування.

Переглядів: 586 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024