Субота, 27.04.2024, 05:49:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Січень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2013 » Січень » 25 » Ювілейний вечір Михайла Головатого
14:26:12
Ювілейний вечір Михайла Головатого
24 січня 2013 р. в Івано-Франківській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І.Франка відбулася творча зустріч з відомим краєзнавцем, дослідником історії Станиславова, членом Національної спілки краєзнавців України, почесним працівником туризму, заслуженим працівником культури України, лауреатом обласної премії ім. І. Вагилевича Михайлом Головатим, який в ці січневі різдвяні дні святкує свій ювілей.
Несподіванкою стала ця зустріч для Михайла Івановича  організована  науково-редакційним відділом «Звід пам'яток...», видавництвом «Лілея-НВ», обласною організацією Національної спілки краєзнавців України,    історико-краєзнавчим об'єднанням «Моє місто» та обласною універсальною науковою бібліотекою ім. І. Франка.  
Ведуча зустрічі Галина Марків зробила екскурс містами і вуличками долі Михайла Головатого.     
Привітати ювіляри прийшли представники владних структур, друзі, колеги, знайомі. Начальник управління культури, національностей та релігій ОДА Володимир Федорак вручив ювілярові Грамоту голів ОДА і обласної ради, заступник мера м. Івано-Франківська Михайло Верес передав Відзнаку міського голови, голови обласної та міської організації «Просвіта» Степан Волковецький та Василь Бойко нагородили М.Головатого грамотами. Голова обласної організації Національної спілки краєзнавців України Михайло Косило повідомив про присвоєння йому звання «Почесний краєзнавець України». 
Багато теплих слів виголосили: доцент Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Ганна Карась, голова обласної письменницької організації Євген Баран, відомі краєзнавці Петро Арсенич, Богдан Гаврилів, головний спеціаліст міського відділу культури Ірина Мороз.                         
Директор обласної  універсальної наукової бібліотеки ім.  І. Франка Людмила Бабій  привітала ювіляра і наголосила, що багато хто вважає, що цей чоловік знає про минуле нашого обласного центру якщо не все, то майже все. Це людина, яка не тільки добре обізнана з історією нашого краю, його визначними місцями і постатями, а й плідно працює над розкриттям білих плям нашого минулого, активно популяризує Станиславів - Івано-Франківськ. Вона відзначила, що Михайло Головатий є великим другом нашої бібліотеки, багатолітнім її читачем, активним учасником численних заходів, які проходять у стінах нашої установи. Щиро подякувала творчому колективу телепрограми «Вулиця», учасником якого є п. Михайло, які зняли репортаж про нашу бібліотеку.                                                                         
Несподіваним і приємним сюрпризом для дослідника історії обласного центру став краєзнавчий збірник на пошану Михайла Головатого з нагоди 70-річчя від дня народження і 30-річчя краєзнавчої діяльності, який має назву «Вулицюга». Він вміщує  штрихи    життя, перелік основних праць, окремі статті ювіляра та його друзів. Це видання,   підготували колеги   із науково-редакційного відділу «Звід пам'яток Івано-Франківської області» та історико-краєзнавчого об'єднання «Моє місто». На творчій зустрічі     упорядники Іван Бондарев та Зеновій Федунків, директор видавництва «Лілея-НВ» Василь Іваночко подарували книгу «Вулицюга» Михайлові Головатому.  
Гарним подарунком для  ювіляра і присутніх у залі були виступи ансамблю «Черемош», учасником якого є п. Михайло Головатий. 
Вечір пройшов у теплій,  щирій, дружній атмосфері.

Переглядів: 539 | Додав: limnytcja









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024