П`ятниця, 19.04.2024, 13:22:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 22 » Коломиї - 770 років!
16:14:40
Коломиї - 770 років!
19 серпня 2011 року у велике християнське свято Переображення Господнє Коломия святкувала свій ювілей – 770-річчя з дня першої літописної згадки про місто Коломию. Біля пам’ятника Степану Бандері, на площі Привокзальній, о 10 годині ранку відбулося громадське віче, приурочене 20-й річниці відкриття пам’ятника українському політичному діячеві, ідеологу українського націоналiстичного руху ХХ століття, голові Проводу ОУН – Степану Бандері. Постамент є точною копією пам’ятника, встановленого у рідному селі – Старому Угринові на Калущині. До пам’ятника лягла грудочка землі з могили Провідника ОУН у Мюнхені. 
До цих поважних дат долучилися ще дві події: 200- річчя німецького поселення Маріягільф та 140 річчя з дня освячення храму, що пишається в центрі міста, – Української Греко-Католицької церкви Святого Архистратига Михаїла. 
На заході були присутні представники влади міста та району, духовенства, міської ради І скликання, громадські та політичні партії. 
З вічевого майдану, де зібралися представники влади області , міста та району, гості та запрошені, розпочалася святкова хода до міської Ратуші в супроводі духового оркестру. До хреста на площі Скорботи, пам’ятника борцям за волю України та пам’ятника Т.Шевченку були покладені квіти. 
Урочистості з нагоди свята розпочалися на центральній сцені перед міською Ратушею з виступу муніципального оркестру народних інструментів "Гуцулія", акторів Коломийського драматичного театру, народного аматорського ансамблю танцю "Покуття". Всіх присутніх благословив Преосвященний Владика Микола Сімкайло та Преосвященний Владика Іоан. З вітальними словами до коломиян звернулися голова Івано-Франківської обласної державної адміністрації Михайло Вишиванюк, голова Коломийської райдержадміністрації Михайло Негрич, міський голова Ігор Слюзар.
Коломийська РДА

Переглядів: 759 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024