Субота, 20.04.2024, 05:46:01

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 01
Ця історія багатоповерхова, і кожен поверх, крім того, що є самодостатнім, органічно пов'язаний з кожним іншим. Зрештою, саме так - за принципами екологічного взаємозв'язку - функціонує не тільки культура. Але культура зручна ще й тим, що врешті-решт власне вона залишає сліди, які найлегше зауважити і відчитати.
Володимир Луців тепер перебуває у Надвірній, в якій народився у 1929 році. Володимир Луців - український співак і бандурист, якого знають у всьому світі. Якщо звертатися до понять масової культури, то слід згадати про те, що у 1961 році він, представляючи Великобританію, прославився, ставши переможцем конкурсу Євробачення, виступаючи з українською бандурою. Окрім своєї власної мистецької діяльності, Володимир Луців весь час працював як імпресаріо, мистецький менеджер і організатор найвідповідальніших акцій. А кілька років тому він передав до му ... Читати далі »
Переглядів: 560 | Долучив: Dnister | Дата: 01.08.2011

Вважається, що перший у світі автомобіль був створений німецьким інженером Карлом Бенцом у 1886 році. В Україні перший автомобіль з'явився в Одесі восени 1891 року, а потім декілька приватних автомобілів - у Києві. Перші автомобілі у Станиславові з'явилися на початку ХХ століття. Спочатку городяни сприймали їх як дороге диво техніки, але з кожним роком кількість авто у місті зростала.
Автомобілі, чи «самоходи механічні», та запчастини до них у міжвоєнному Станиславові продавали у магазинах Вільгельма Гаусвальда по вул. Гославського, 11 (тепер - вул. Д. Вітовського), Ілієва Яна по вул. Сапіжинській, 10 (тепер - вул. Незалежності) та у магазині «Мотор» по вул. Сапіжинській, 11. В. Гаусвальд був станиславівським представником фірми "Шевроле".
Якщо на зорі автомобілізму бензин у місті продавали в аптеках ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Долучив: Dnister | Дата: 01.08.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024