П`ятниця, 26.04.2024, 10:58:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 31 » Конкурс автентичної краси "Україночка – 20"
17:59:08
Конкурс автентичної краси "Україночка – 20"
Збереження автентичної культури, пісні, традиції - це один з найефектніших та дієвих способів утвердження незалежності України. Саме тому на Надвірнянщині пройшов перший в своєму роді конкурс вроди "Красуня Надвірнянщини", в якому взяло участь 33 учасниці з усіх населених пунктів Надвірнянського району. Конкурс проводився з метою збереження української автентики та етнічної культури свого регіону, знань української історії, культури, традицій, звичаїв, виявлення обдарованої молоді району,розвитку її творчих здібностей, формування естетичних смаків, урізноманітнення дозвілля молоді.
З 14 серпня 2011 фінішував перший етап районного конкурсу «Україночка-20», приурочений 20-річчю Незалежності України, який відбувся у всіх населених пунктах Надвірнянщини. Організатором конкурсу є  Надвірнянська районна державна адміністрація. Конкурс отримав  позитивні відгуки і всебічну підтримку людей.   
23 серпня 2011р. в палаці культури  Надвірнянського коледжу НТУ відбувся фінал конкурсу краси "Україночка – 20", в якому взяли участь 33 конкурсантки – найвродливіші, найпривабливіші і найсміливіші, які витримали гідно іспит у всіх номінаціях та подивували винахідливістю, дотепністю і талантом.
Учасниці змагалися у трьох конкурсах.
1. Представлення. Звернення до України – «Я донька, Троя, Україно !»
Кожна учасниця представляла себе, свою родину, свій родовід, використовуючи фрагменти історії населеного пункту. Кожна учасниця зверталася до України як до особи  у формі листа, вірша, роздуму, розповіді чи ін., висловлюючи при цьому любов до держави, гордість за неї, побажання їй.
2. Конкурс "Файна газдинька"
Кожна учасниця готувала та представляла старовинну страву свого  населеного пункту, а також та розповідала про неї у віршованій, прозовій чи іншій формі.
4. Конкурс "Пацьорки талантів"
Кожна учасниця демонструвала  свої здібності, обдарування у різних напрямках : вокал, хореографія, гра на музичних інструментах, розмовний та  оригінальний жанри, театр, декоративно-ужиткове мистецтво та ін.
Звання «Красуня Надвірнянщини – 20» отримала переможниця конкурсуДіана Войчак з Перерісля.
Другі місця зайняли – Яремчук Орися з Надвірної та Бабій Віталія з Молодкова і відповідно отримали звання «Дівчина – зоря» і«Дівчина – зіронька».
Третіми були Пилип’юк Христина з Гвозда та Вацик Квітослава з Заріччя, які отримали звання «Дівчина – писанка» та «Дівчина – галунка». У номінації «Симпатія глядачів» перемогла Будагова Ельза з Тисменичан.
Всі решту учасниці конкурсу отримали звання відповідно до 27 номінацій (Етно – дівчина (автентичність), чар – дівчина (чарівність), дівчина – смерічка ( струнка постава), дівчина – фіглярка (жартівливість), огень – дівчина (енергійність), дівчина – родзинка (особливість), дівчина – фраєрка (оригінальність), дівчина – ягілочка (ніжність), фацарна – дівчина (з характером), гонорова – дівчина (граційність), Дівчина – ружа (обдарованість), мудра – дівчина (розум), дівчина – загадка (загадковість), делікатна – дівчина (витонченість), дівчина – квітка (барвистість), шпарівна – дівчина (рухливість), дівчина – зваба (принадність), дівчина – краля (зовнішній вигляд), дівчина – ластівка (приємність), дівчина- веселка (веселість), файна – газдинька (хазяйновитість), дівчина – усмішка (привітність), дівчина – пава (граційність), дівчина – калина (привабливість), дівчина – сонце ( щирість), дівчина веснянка (наймолодша учасниця), дівчина - чічка.
Переможниці та учасниці конкурсу отримали цінні подарунки від організаторів та спонсорів  конкурсу.
1 місце – телевізор, квіти, вінок.
2 місця – кухонний комбайн, електрочайник, квіти, вінок.
3 місця – електрогриль, квіти, вінок.
«Симпатія глядачів» - соковитискач, квіти, вінок.
Решту 27 учасниць отримали віночки, квіти, фени та набори косметики.
Конкурс матиме продовження : на другий рік планується провести обласний конкурс автентичної краси.
Надвірнянська РДА

Переглядів: 667 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024