Четвер, 28.03.2024, 14:56:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 15 » Краєзнавча програма „Вулиця” святкує 10-річчя
11:00:50
Краєзнавча програма „Вулиця” святкує 10-річчя
Цього тижня своє 10-річчя святкує програма „Вулиця” обласного телебачення „Галичина”. Такий ювілей для „Вулиці” став справді особливим, адже днями творчий колектив програми – Іван Нікітін, Володимир Кукуруза та Михайло Головатий – стали лауреатами премії ім. Івана Франка в галузі журналістики.
Як розповідає генеральний директор ОТБ „Галичина” Ольга Бабій, ця програма розпочалася не стихійно. Автором ідеї є відомий телеоператор Володимир Кукуруза. 
„Ідея здалася не просто перспективною, адже програма, яка була б не лише розважальною, але й пізнавальною, є просто необхідною. У програмі „Вулиця”, на перший погляд, показують звичні вулиці міста, розповідають про видатних людей, які жили тут. Проте у підтексті прочитується інше: що ми робимо, щоб усе було краще? Хто прийде на ці вулиці після нас? Важко усвідомити той величезний інформаційний пласт, який творча група охопила за цей час”, – каже Ольга Бабій.
За її словами, програма існуватиме доти, допоки є усі причетні до її створення та виходу. Адже є вулиці малознані, малі, але вони також заслуговують на те, щоб бути присутніми у нашій свідомості. 
Творча команда програми й справді розпочала передачі з вулиць міста, згодом перейшла на окремі будинки та їхню історію. 
„Ми вирішили спробувати і пробуємо ось так уже десять років. Нас впізнають на вулицях міста, дякують нам за нашу роботу, подають нові ідеї. Тому без наших глядачів нас не було б”, – сказав на прес-конференції, присвяченій 10-літтю програми Володимир Кукуруза.
Відомий краєзнавець Михайло Головатий приєднався до програми „Вулиця” не одразу – лише через п’ять випусків передачі. Проте саме його історичні довідки про кожну вулицю, будинок, людей, які тут мешкали чи просто бували, надали програмі особливого шарму. Він зізнається, що й не сподівався такого розголосу і такого успіху програми.
Не було б „Вулиці” і без режисера монтажу Станіслава Ігнатюка. Адже з безлічі кадрів відзнятого „чорнового матеріалу” він вибирає найцікавіші кадри. І саме його бачення програми і отримують глядачі, як цілісний продукт.
У об’єктиві творчого колективу програми „Вулиця” не лише пам’ятки архітектури, вулиці, площі та сквери Івано-Франківська та різноманітних населених пунктів Прикарпаття, але і цікаві особистості краю: науковці, культурологи, письменники, лікарі та підприємці, тощо.
Уже відзнято близько 1500 програм. І, як розповів журналіст Іван Нікітін, уже днями на розсуд глядачів буде представлено 10 найцікавіших вулиць і 14 найцікавіших будинків. А ще на глядачів програми чекає конкурс: можливість написати цікаву історію про свій будинок чи свою вулицю. Переможці отримають від творчого колективу „Вулиці” пам’ятні подарунки.

Переглядів: 525 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024