Четвер, 25.04.2024, 22:18:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 18 » Місток пам’яті від Старого Угринова до Мюнхена
21:02:40
Місток пам’яті від Старого Угринова до Мюнхена
Недавно на запрошення німецько-українського наукового об’єднання ім. проф. Ю. Бойка-Блохина в Німеччині побував голова громадської організації «Бандерівське земляцтво», дослідник біографії провідника ОУН Тарас Федорів. Там він взяв участь у міжнародній науковій конференції  «Німеччина — Україна: історичні, культурно-наукові, економічні зв’язки», ініціатором та організатором якої виступила Дарина Блохин. Протягом двох днів на конференції заслуховували численні доповіді та повідомлення, в тому числі дослідників і з України. Т. Федорів свій виступ присвятив діяльності Степана Бандери в післявоєнній Німеччині. 
Навіть за короткий час перебування в Мюнхені нашому землякові вдалось зібрати цікаві матеріали під час зустрічі з родиною провідника ОУН. Зять С. Бандери Андрій Куцан подарував цінні видання, розповів про маловідомі сторінки життєпису Бандери, особливості суспільно-політичних відносин в українських еміграційних колах. Поділились своїми спогадами активісти місцевої української громади: відомий митець-співак  Богдан Шарко, співробітниця структур ОУН Ярослава Філь, родич керівника УГВР К. Осьмака інженер  Володимир Богдашевський. За сприяння Іванни Куцан прикарпатські гості відвідали могилу провідника Бандери. 
На знак глибокої пошани до Степана Бандери Т. Федорів на могилу Героя України привіз із родинного села жменьку землі та вербові гілки, бо це якраз було перед Вербною неділею. Як зазначив Т. Федорів, місце спочинку нашого видатного земляка постійно доглянуте і впорядковане, сюди часто навідуються українці не тільки з Німеччини, а й з інших країн.

* часопис "Галичина"

Переглядів: 665 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024