П`ятниця, 19.04.2024, 07:08:23

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 18
Недавно на запрошення німецько-українського наукового об’єднання ім. проф. Ю. Бойка-Блохина в Німеччині побував голова громадської організації «Бандерівське земляцтво», дослідник біографії провідника ОУН Тарас Федорів. Там він взяв участь у міжнародній науковій конференції  «Німеччина — Україна: історичні, культурно-наукові, економічні зв’язки», ініціатором та організатором якої виступила Дарина Блохин. Протягом двох днів на конференції заслуховували численні доповіді та повідомлення, в тому числі дослідників і з України. Т. Федорів свій виступ присвятив діяльності Степана Бандери в післявоєнній Німеччині. 
Навіть за короткий час перебування в Мюнхені нашому землякові вдалось зібрати цікаві матеріали під час зустрічі з родиною провідника ОУН. Зять С. Бандери Андрій Куцан подарував цінні видання, розповів про маловідомі сторінки життєпису Банд ... Читати далі »
Переглядів: 661 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2011

18 травня – Міжнародний день музеїв. З цієї нагоди у виставкових залах Коломийського національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відбулася презентація альбому "Національний музей народного мистецтва Гуцульщини та Покуття", буклетів та офіційної ВЕБ-сторінки музею. 
Музеї Коломийщини здійснюють благородну і водночас відповідальну місію, спрямовану на дбайливе збереження та популяризацію унікальних духовних надбань нашого народу, його історико-культурних реліквій. 
Вітаючи з професійним святом, заступник голови Коломийської районної державної адміністрації Леся Білищак побажала працівникам музею міцного здоров'я, нових здобутків та успішних творчих надбань. Вона вручила подяку голів райдержадміністрації та районної ради й презентац ... Читати далі »
Переглядів: 605 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2011

Шановні працівники музеїв області!

18 травня в усьому світі відзначають Міжнародний день музеїв.

... Читати далі »

Переглядів: 659 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2011

У Коломиї в Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини і Покуття імені Йосафата Кобринського відбувся майстер-клас з бісероплетіння. Всі охочі вчилися виготовляти традиційні українські прикраси – «силянки». Майстер-клас провів для відвідувачів музею науковий працівник Косівського музею народного мистецтва та побуту Гуцульщини, студент історичного факультету Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича Богдан Петричук.
Бісероплетіння – один з найдавніших і найпоширеніших видів декоративно-прикладного мистецтва. Мистецтво виготовлення прикрас з бісеру, як і вишивка та інше жіноче рукоділля, прийшло до нас з глибини віків. Масового характеру на території України воно набуло в середині ХХ століття. Вироби сільських майстринь, створені понад 100 років тому, і донині чарують своєю красою. Любов до рідного краю і бажання зберегти зра ... Читати далі »
Переглядів: 800 | Долучив: Dnister | Дата: 18.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024