Субота, 20.04.2024, 00:29:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 30
Цими вихідними у прикарпатському місті Яремче відзначили 100-річчя велосипедного туризму. Влітку 1911 року, за часів панування на Західній Україні Австро-Угорської імперії, викладач фізичного виховання у гімназії, організатор спортивного життя у Львові, журналіст та видавець багатьох спортивних видань, засновник першого кола спортивних журналістів Рудольф Вацек здійснив перший задокументований велопереїзд через Карпати.
Ця пам’ятна дата і стала приводом для святкування 100-річчя велотуризму в Карпатах у рамках першого велосипедного фестивалю "Велодень в Карпатах”. Він зібрав близько тисячі любителів двоколісного транспорту з різних куточків України.
Для учасників та гостей свята була підготовлена широка програма велосипедних розваг та цікавинок, святковий концерт і велопробіг за історичним ма ... Читати далі »
Переглядів: 582 | Долучив: Dnister | Дата: 30.05.2011

На засіданні робочої групи зі спорудження у Надвірній пам`ятника борцям за волю України з участю депутатів районної ради, відповідальних працівників виконкому Надвірнян­ської міської ради та представників громадських організацій, голови РДА Володимира Калічка, голова районної ради Василь Попович повідомив, що опрацьовано уже майже 2600 анкет, 95 відсотків авторів яких висловилися за місце розміщення згаданого пам`ятника на площі біля Державної податкової інспекції у Надвірнянському районі (на розі вулиць Мазепи і Визволення).
Таким чином, завершено громадське обговорення, у т. ч. шляхом письмового анкетування жителів району з цього питання.
Отже, робоча група вирішила узаконити згадане місце розташування пам`ятника борцям за волю України згідно з більшістю пропозицій краян. Зараз на черзі узг ... Читати далі »
Переглядів: 569 | Долучив: Dnister | Дата: 30.05.2011

10 червня 2011 р. о 12.00 год. в Церкві Святого Духа м. Рогатин відбудеться презентація альбому "Ікона "Іван Хреститель з житієм. Середина ХVІІ ст. Церква - музей Зішестя Святого Духа в Рогатині".
Організаторами презентації є Музейний комплекс м. Рогатин - філіал Івано-Франківського обласного художнього музею та Львівський філіал Національного науково-дослідного реставраційного центру України.
Львівський філіал Національного науково-дослідного реставраційного центру України - одна з провідних установ в галузі реставрації творів мистецтва у нашій державі. Фахівці майстерні обслуговують музеї західного регіону України, рятуючи безцінні скарби національного мистецтва, зібрані у їхніх фондах. У філіалі пройшли реставрацію та консервацію унікальні твори іконопису, олійного живоп ... Читати далі »
Переглядів: 689 | Долучив: Dnister | Дата: 30.05.2011

Історія Української Повстанської Армії, її командирів і рядових вояків, історія подвигу в ім’я незалежності України має багато білих плям, вимагає ррунтовних досліджень. І навіть коли йдеться про людей відомих, залишаються ще до кінця не з’ясовані деталі, обставини їхньої боротьби й звитяги.
Ім’я сотенного «Громенка» — легендарне. Однак про його долю довго не було відомо. Більше того, тривалий час ніхто не знав навіть його справжнього імені. Тепер відомо — це був Михайло Дуда, родом із Пустомитівського району Львівщини.
Військовий вишкіл він пройшов в еміграції і з 1943 року воював в УПА на західноукраїнських землях. У червні 1944-го «Громенко» очолив сотню. Сучасники  характеризували його як «найкращого старшину УПА з огляду ідейності та відданості визвольним ідеям, надзвичайно дисциплі ... Читати далі »
Переглядів: 1554 | Долучив: Dnister | Дата: 30.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024