Середа, 24.04.2024, 16:36:54

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 30 » У Надвірній обговорювали спорудження пам'ятників
14:32:46
У Надвірній обговорювали спорудження пам'ятників
На засіданні робочої групи зі спорудження у Надвірній пам`ятника борцям за волю України з участю депутатів районної ради, відповідальних працівників виконкому Надвірнян­ської міської ради та представників громадських організацій, голови РДА Володимира Калічка, голова районної ради Василь Попович повідомив, що опрацьовано уже майже 2600 анкет, 95 відсотків авторів яких висловилися за місце розміщення згаданого пам`ятника на площі біля Державної податкової інспекції у Надвірнянському районі (на розі вулиць Мазепи і Визволення).
Таким чином, завершено громадське обговорення, у т. ч. шляхом письмового анкетування жителів району з цього питання.
Отже, робоча група вирішила узаконити згадане місце розташування пам`ятника борцям за волю України згідно з більшістю пропозицій краян. Зараз на черзі узгодження питань про виділення земельної ділянки, що має зробити Над­вірнянська міська рада у чинному правовому полі з ДПІ у Надвірнянському ра­йоні, якій передана земельна ділянка у постійне корис­тування. Суть у тому, що треба узгодити пропозиції скульптора Василя Гурмака щодо адаптування до місцевості пам`ятника Іванові Франкові, який раніше планували спорудити на ділянці навпроти будівлі ДПІ, а тепер пропонують при вході у міський парк ім. І. Франка (навпроти ЗОШ І-ІІІ ст. № 1 та неподалік Собору святого Володимира УПЦ КП). До наступного засідання робочої групи її члени мають подати пропозиції щодо архітектурно-скульптурного вирішення пам`ятника борцям за волю Укра­їни, а споруджуватимуть його, за переконанням голови ра­йон­ної ради Василя Поповича, за кошти громади Надвірнянщини.
Василь Попович із Володимиром Калічком поінформували, що до 20-ї річниці Незалежності України за відповідні кошти районного і міського бюджетів реконструюють пам`ятник Кобзареві у Надвірній та майданчик біля нього. Водночас запропоновано розробити план загальної реконструкції Обеліску слави та Могили борцям за волю України (а ця могила потребує негайної реконструції-ук­ріплення) і Братської могили на старому цвинтарі. А ще влада ставитиме завдання перед громадськими організаціями, зокрема, молодіжними, «Пласт» та ін­шими і шкільними пошуковими експедиціями щодо вишукування, встановлення і документування місць віч­ного спочинку вояків усіх воєн і армій минулого століття на території Надвір­нянщини. Вирішено вжити заходів щодо впорядкування стели гетьманів України у центрі Надвірної.

Переглядів: 570 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024