П`ятниця, 19.04.2024, 03:10:05

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 31
29 травня в Долині біля пам’ятного знака депортованим українцям в 1944-1951 роках з теренів Західної Бойківщини відбулись урочистості, присвячені 60-роковинам депортації етнічних українців з території Польщі в 1951 році.
Парох УАПЦ Архистратига Миколая м. Долина о. Роман Винник та протоієрей, парох УГКЦ Серця Ісуса і Серця Марії о. Вітольд Левицький освятили оновлений пам’ятний знак, який виготовила ПП Ніна Герега. Вагомий внесок у його відновлення вніс архітектор Роман Козій.
До присутніх звернувся Долинський міський голова Володимир Гаразд, голова районного суспільно-культурного товариства «Лемківщина» Оксана Данилів. Спогадами про сумні роки переселення поділився переселенець Іван Лаврінок.
Переглядів: 660 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011

І скільки їх лежить у відомих і невідомих могилах, ніхто не знає. І скільки їх було закатовано у тюрмах, ніхто не відає. І скільки їх не повернулося із Сибіру - вже ніхто не дізнається. Віддати національним героям те, що їм належить – славу і шану - зібралися минулої неділі на цвинтарі воїнів УПА у селі Манява всі ті, хто своїм святим обов’язком вирішив долучитися до урочистого відзначення Дня Героїв. Зібралися вшанувати пам’ять всіх безневинно розстріляних, закатованих, хто боровся за волю і незалежність України. Зібралися, щоб схилити у скорботі голови і помолитися за тих, хто ніколи не побачить яскравого травневого сонця, ніколи не буде тішитися своїми дітьми і онуками, хто навічно знайшов спочинок у сирій землі. Зібралися вшанувати тих героїв, які не потребують президентських указів. Бо вони герої у пам’яті народній.
У цей особливий для України ден ... Читати далі »
Переглядів: 873 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011

31 травня 2011 р. відбувся пленум Правління Івано-Франківської обласної організації НСКУ. Його було проведено у приміщенні музею історії та освіти Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

У засіданні приймали участь члени Правління ІФОО НСКУ – М.Косило, П.Арсенич, Б.Гаврилів, А.Давидюк, О.Береговський, Г.Горбань, І.Драбчук, Т.Завгородня, І.Миронюк, М.Сигидин, М.Головатий, В.Харитон, І.Бондарев, Ю.Угорчак, М.Паньків, М.Габорак, А.Королько, Р.Чорненький (загалом, 19 осіб з 26) та запрошені. Допомогу у забезпеченні роботи пленуму надавали члени Ревізійної комісії ІФОО НСКУ на чолі з М.Стулькі ... Читати далі »

Переглядів: 736 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011

За ініціативою «Національного вибору» Івано-Франківський міськвиконком ухвалив рішення про встановлення в місті пам’ятника Євгену Коновальцю. Символічний камінь буде закладені за адресою Січових Стрільців, 56 у день 120-річчя від дня народження Коновальця, 14 червня.
Оголошено також конкурс на виконання проектних пропозицій меморіальної дошки Михайлу Дяченку (Марку Боєславу). Вона буде встановлена на фасаді будинку №44 на вул. Т. Шевченка. Заявки на участь у конкурсі приймаються до 17 червня, а конкурсі проекти — до 1 липня.
* ОДТРК

Переглядів: 576 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011

Тема пам’ятників столиці Прикарпаття сьогодні у всіх на слуху. «Галичина» постійно отримує листи від читачів, котрі незадоволені скульптурними творами, що останніми роками з’являються в місті. Люди пишуть, що в Івано-Франківську практично немає вдалих пам’ятників українським діячам.
Гадаю, це не голослівні заявки. Приміром, пам’ятник Іванові Франку — гігантський, розмашистий, динамічний, чи то Франко у вогні, чи з крилами — незрозуміло. Пам’ятник Степанові Бандері, навпаки, губиться на  даху музею і є замалим. Бо здалеку навіть незрозуміло  хто то, гості міста не завжди бачать у тій фігурі Героя України, а місцеві жителі навіть іронічно називали його Бетменом у павутині. Та й тло позаду пам’ятника створює непривабливе враження — з білизною, обшарпаними стінами і пияками, котрі там частенько збираються. Пам’ятник зародженню життя — в народі «Я ... Читати далі »
Переглядів: 685 | Долучив: Dnister | Дата: 31.05.2011










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024