Субота, 20.04.2024, 12:36:17

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 31 » Проведено пленум Правління ІФОО НСКУ
17:54:08
Проведено пленум Правління ІФОО НСКУ

31 травня 2011 р. відбувся пленум Правління Івано-Франківської обласної організації НСКУ. Його було проведено у приміщенні музею історії та освіти Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника.

У засіданні приймали участь члени Правління ІФОО НСКУ – М.Косило, П.Арсенич, Б.Гаврилів, А.Давидюк, О.Береговський, Г.Горбань, І.Драбчук, Т.Завгородня, І.Миронюк, М.Сигидин, М.Головатий, В.Харитон, І.Бондарев, Ю.Угорчак, М.Паньків, М.Габорак, А.Королько, Р.Чорненький (загалом, 19 осіб з 26) та запрошені. Допомогу у забезпеченні роботи пленуму надавали члени Ревізійної комісії ІФОО НСКУ на чолі з М.Стульківським.

На початку роботи відбулися урочисті події – голова обласної організації краєзнавців Михайло Косило вручив пам’ятну вітальну адресу з нагоди ювілею та багаторічної сумлінної праці члену НСКУ, проректору Прикарпатського національного університету ім. В.Стефаника Івану Миронюку. Також, присутні привітали з відзначеннями ще двох краєзнавців: Василя Харитона зі здобуттям обласної літературної премії ім. В.Стефаника та Андрія Королька з перемогою у номінації «Молодий науковець року».

Затверджений порядок денний засідання передбачав розгляд ряду важливих питань, зокрема: І. обговорення та подання кандидатур від ІФОО НСКУ на здобуття обласної краєзнавчої премії ім. В.Полєка; ІІ. про підготовку та проведення ХІІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції у Івано-Франківську; ІІІ. про заходи до 20-річчя від створення обласної організації краєзнавців; IV. Різне.

Перед розглядом основних питань порядку денного голова обласної спілки краєзнавців Михайло Косило проінформував присутніх про основні напрямки діяльності у останньому періоді. Серед основних позитивів роботи обласної організації названо: створення веб-сторінки обласної організації в світовій мережі Інтернет та систематичне її наповнення; взаєморозуміння у співдії з облдержадміністрацією та обласною радою, праця членів НСКУ у їхніх громадських радах; реалізація спільних проектів з інститутом підвищення кваліфікацій працівників освіти; пошуково – дослідницька робота членства обласної організації краєзнавців.


При розгляді кандидатур номінантів, яких обласна організація НСКУ рекомендуватиме для обласної комісії з питання присудження краєзнавчої премії ім. В.Полєка, розгорнулася цікава дискусія. Звучали думки щодо необхідності відзначення окремих дослідників з районів області, характеризувалося їхню дослідницьку працю. Наголошувалося на необхідності мотивації краєзнавців молодшого покоління, а також висловлення подяки поважним дослідникам історії рідного краю. У виступі всіх зацікавлених констатувався той факт, що праця кожного дослідника є надзвичайно важливою для збереження минувшини нашого краю.

Загалом, Правління ІФОО НСКУ отримало 10 подань від окремих осіб, установ та державних органів щодо подання кандидатур на здобуття краєзнавчої премії ім. В.Полєка. У підсумку обговорення вирішено таємним рейтинговим голосуванням визначити 7 кандидатур, які будуть пропоновані обласній комісії з присудження премії. Результат голосування визначив тих, кого обласна організація НСКУ пропонуватиме на здобуття премії. Ними стали згідно здобутих у рейтинговому голосування голосів: 1. М.Габорак за працю з геотопоніміки; 2. відповідальний секретар НСКУ Ю.Угорчак; 3. історико-краєзнавче об’єднання «Моє місто»; 4. генеральний директор Національного заповідника «Давній Галич» О.Береговський; 5. авторський колектив монографії «Покуття»; 6. краєзнавець, член НСКУ Ігор Коваль; 7. краєзнавець з Надвірної М.Максим’юк. У вересні цього року обласна комісія з присудження краєзнавчої премії визначить трьох переможців.

Після розгляду другого питання, прийнято рішення створити оргкомітет з проведення ХІІ Всеукраїнської історико-краєзнавчої конференції у Івано-Франківську, провести екскурсії для її учасників музеями Національного заповідника «Давній Галич».

Важливим було обговорення питання щодо проведення заходів до 20-ї річниці обласної організації краєзнавців. Перелік заходів передбачатиме видання літопису обласної організації НСКУ, друк часопису «Краєзнавець Прикарпаття» (числа №17 та 18), виготовлення ювілейного значка.

Завершився пленум товариською зустріччю, на якій присутні висловили подяку голові обласної організації НСКУ М.Косилу за успішне керівництво впродовж останніх трьох років та п. Ю.Угорчаку за сумлінну працю над виданням часопису обласної організації.

А.Чемеринський


Переглядів: 737 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024