П`ятниця, 19.04.2024, 21:03:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2018 » Квітень » 12 » На Калущині до 75-річчя утворення дивізії “Галичина” відкриють кілька меморіальних дощок
13:56:26
На Калущині до 75-річчя утворення дивізії “Галичина” відкриють кілька меморіальних дощок

12 квітня відбулося засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення на Калущині 75-ої річниці утворення Першої Української дивізії «Галичина» Української Національної Армії.

На засіданні оргкомітету йшлося про підготовку до проведення заходів у населених пунктах району, де народилися відомі військові діячі дивізії «Галичина», інформують "Вікна" з посиланням на Калуську РДА.

27 квітня у Калуші, у центральній міській бібліотеці ім. Т. Г. Шевченка, відбудеться круглий стіл за участю освітян, істориків і краєзнавців, де обговорюватимуть роль дивізії «Галичина» в історії українського державотворення.29 квітня у селі Сівка-Войнилівська відбудеться відкриття меморіальної дошки майору дивізії «Галичина» Любомирові Макарушці.

У травні заплановано проведення відкриття меморіальної дошки Романові Рудому у селищі Войнилів. Культурно-мистецький захід проведуть і в селі Перевозець, де народився ад'ютант командира дивізії «Галичина» Дмитра Паліїва. Нагадаємо, що у 2016 році у рідному селі Героя, з нагоди 120-річчя від дня народження Дмитра Паліїва, встановлено барельєф з пам’ятною дошкою.

У червні заплановано проведення у Калуші наукової конференції про дивізію «Галичина» та її видатних полководців. Впродовж року відбудеться відкриття меморіальних дощок військовим діячам дивізії «Галичина»: Михайлові Хом’яку – у селі Верхня, а в Негівцях – Миколі Тимчишину.


Переглядів: 303 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024