Середа, 17.04.2024, 00:28:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Травень » 3 » На Прикарпатті триває онлайн-конкурс "Покутський стрій"
18:29:50
На Прикарпатті триває онлайн-конкурс "Покутський стрій"

У мережі Facebook триває онлайн-конкурс "Покутський стрій".

Ініціатор проведення віртуального заходу - громадський активіст, директор КП "Дністровський регіональний ландшафтний парк імені Сергія Дідича" Михайло Ковтун, пише Суспільне.

"Маємо багато ідей, але не можемо їх втілювати у період карантинних обмежень. Не проведемо жодних масових екологічних акцій, не відбудеться "Свято неба" у травні, а також відкриття сезону сплавів по Дністру, – сказав Михайло Ковтун в ефірі Суспільне Карпати. – Тож ми вирішили долучати людей до участі в онлайн-конкурсах. Мета конкурсу "Покутський стрій" – зібрати інформацію про цікавий покутський стрій, який десь у бабусиних скринях, у шафах припадає порохом. Є можливість його дістати, гарно прикрасити, одягнутися, сфотографуватися, вислати нам фотографії й по можливості потім отримати приз".

Охочим взяти участь у конкурсі треба розмістити світлини на сторінці події "Покутський стрій" у Facebook. А на електронну пошту dnisterpark@gmail.com надіслати інформацію про себе і короткий опис вбрання.

Однією з перших це зробила жителька села Глушків Городенківського району Галина Гафійчук. На сторінці в соціальній мережі жінка розмістила дві світлини: власну й дочки Катерини. Фотографувалися покутянки в одязі з домашньої колекції старожитностей.

"До покутського строю входить сорочка, яку називали рукав’янка, потім – плахта чи обгортка, горботка, фота. Спереду йшла запаска, підперізувалися широким поясом. Щоб той пояс добре тримав, зверху зав’язували тоненьку краєчку. З прикрас були коралі, а також кам’яне намисто, бо не всі мали можливість придбати коралі. Головний убір у мене на фотографії – намітка, а в дочки – сучасний вінок", - розповіла у телефонній розмові Галина Гафійчук.

Колекціонерка, яка ще й вишиває і відтворює елементи старовинного одягу, додала: надіслала на конкурс світлини, датовані 2015 роком. Фото увійшли до альбому "Листи на фронт", який був створений завдяки волонтерській ініціативі режисера Івана Кравчишина.

На конкурсі "Покутський стрій" кращі світлини обиратимуть за результатами онлайн-голосування. А в подальшому організатор заходу Михайло Ковтун планує видати фотоальбом.

Світлана Усатюк


Переглядів: 266 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024