П`ятниця, 26.04.2024, 19:36:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 4 » На Прикарпатті вшанують полеглих поляків
19:34:41
На Прикарпатті вшанують полеглих поляків
4 травня голова облдержадміністрації Михайло Вишиванюк провів робочу нараду щодо впорядкування польського кладовища на території Тисменицького району, між селами Павлівка і Рибне, де поховано 700 представників польської інтелігенції, вбитих у 1941 році гестапівцями. Йшлося про спорудження Меморіального комплексу до 70-их роковин цієї трагічної події, відповідно до підписаної Угоди між Україною та Республікою Польщею про вшанування пам'яті жертв війни та політичних репресій на території обох країн.
Як зазначалося, з української сторони спорудженням комплексу опікуватиметься Державна міжвідомча комісія з увічнення пам'яті жертв війни та політичних репресій, фінансуванням робіт - польська сторона. Івано-Франківська обласна державна адміністрація зі свого боку впорядкує територію довкола майбутнього Меморіального комплексу та збудує допоміжні споруди. 
«Це дуже важливо, зрештою по-християнськи - віддати належну шану ні в чому не винним полеглим на нашій землі людям, якої б національності чи віри вони не були, - наголосив Михайло Вишиванюк. - Таку ж шану нашим співвітчизникам, полеглим у минулій війні, які лежать у чужій землі, покликана віддати тамтешня влада, і вона це робить». 
У цій нараді також взяли участь заступник голови ОДА Руслан Гусак, начальники профільних управлінь облдержадміністрації, а також голова Товариства Культури Польської «Пшиязнь» м. Івано-Франківська Люція Кубіцька. За її словами, 6 серпня під патронатом Генерального Консульства РП у Львові відбудуться урочистості зі вшанування пам'яті загиблих поляків: у 1941 році гітлерівські окупанти знищили у Чорному лісі понад 700 представників польської інтелігенції міста Станіслава та околиць. 
Як повідомив у листі голову облдержадміністрації Михайла Вишиванюка Генеральний консул РП у Львові Гржегорж Опалінський, Товариство Культури Польської «Пшиязнь» має намір запросити на серпневі заходи зі вшанування представників влади усіх рівнів, духовенства усіх конфесій, польських органів влади, органів місцевого самоврядування, а також родичів загиблих з Польщі, польських громадських організацій та громаду м. Івано-Франківська. Свою підтримку надасть Рада охорони пам'яті боротьби та мучеництва РП.

Переглядів: 580 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024