Четвер, 25.04.2024, 15:52:40

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2020  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 
Архів новин
Головна » 2020 » Травень » 21 » На Рогатинщині пам’ятка архітектури XVI століття державного значення існує тільки на паперах
21:59:27
На Рогатинщині пам’ятка архітектури XVI століття державного значення існує тільки на паперах

Дерев’яна церква Святого Миколая у селі Кліщівна Рогатинського району з 2007 року перебуває на реставрації.

Але насправді самої споруди немає – вона розібрана на частини і в незавершеному реставраційному стані чекає відповідних рішень, пише «Західний кур’єр».

У Рогатинському районі знаходиться чимало унікальних об’єктів культурної спадщини, окремі з яких потребують першочергового проведення ремонтно-реставраційних робіт.

На сесії районної ради депутати прийняли звернення до державної влади із закликом включити об’єкти культурної спадщини у перелік пам’яток та провести їх паспортизацію. Серед пам’яток у зверненні згадують садибу Рея у Приозерному, церкву Святої  Параскеви П’ятниці у Черче, церкву Святого Михаїла у Чесниках. Основну увагу депутати просять звернути саме на церкву Святого Миколая у Кліщівні.

«Загальна кошторисна вартість реставраційно-ремонтних робіт на церкву, у відповідності до проектно-кошторисної документації на 2007-2009 рр., становила 850 тис. грн. В грудні 2007 року з обласного бюджету на дану церкву було виділено 49 тис. грн, які освоєно на проведення протиаварійних реставраційних робіт по акту комісії. В 2008 р. з державного бюджету на церкву було передбачено 350 тис. грн. Роботи по реставрації церкви здійснював кооператив «Зодчий», який за виділені кошти розібрав пам’ятку архітектури і розпочав роботи по її реставрації. Однак в 2009 році через брак коштів роботи припинились», – зазначено у зверненні.

За даним фактом проводилось досудове розслідування, проте у березні минулого року кримінальне провадження закрили, а пам’ятка так і залишилась без проведеної реставрації та у розібраному стані.

На сьогоднішній день у районі паспортизовано лише одну пам’ятку дерев’яної сакральної архітектури – церкву Зішестя Святого Духа у м. Рогатин.


Переглядів: 215 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024