Вівторок, 23.04.2024, 23:30:24

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 19 » Нарада – семінар керівників музейних закладів області
14:47:26
Нарада – семінар керівників музейних закладів області
19 травня 2011 р. в Івано-Франківській облдержадміністрації було проведено нараду – семінар керівників музейних закладів області. Тематика заходу: «Музеї Прикарпаття: досягнення, проблеми, перспективи».
У нараді взяли участь начальник відділу аналізу та прогнозування музейної справи Міністерства культури України Ю.Приходнюк, начальник управління культури облдержадміністрації В.Федорак та начальник відділу охорони культурної спадщини та музейної справи управління культури А.Давидюк. Учасниками наради були близько 40 осіб з 17 музеїв області.
Начальник відділу аналізу та прогнозування музейної справи Міністерства культури України Ю.Приходнюк ознайомив присутніх зі станом музейної галузі в Україні, існуючими нормативними актами, потребі підвищення кваліфікацій наукових працівників, проблематикою охорони та обліку музейних фондів, забезпечення музейних закладів приміщеннями, реставраційною діяльністю.
Своїми міркуваннями щодо перспектив музейної справи поділилися директор Національного музею «Гуцульщина» ім. Й.Кобринського у м. Коломия Я.Ткачук, директор Івано-Франківського обласного краєзнавчого музею Я.Штиркало, директор Художнього музею М.Дейнега, директор історії м. Коломиї М.Арсак, директор музею визвольних змагань у м. Бурштині М.Яцків та ін.

 

Нарада була корисною для обміну досвідом та подальшої взаємодії. У перспективах музейників – зустріч з освітянськими установами для популяризації серед їхніх вихованців музейних експозицій (відбудеться у вересні 2011 р.). Також, заплановано зустріч з питань проблематики охорони культурної спадщини (жовтень 2011 р.).
А.Чемеринський

Переглядів: 616 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024