Субота, 20.04.2024, 11:30:33

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Облдержадміністрація збудувала для лемків Тернопільщини хатку
19:22:59
Облдержадміністрація збудувала для лемків Тернопільщини хатку
Ключі від новозбудованої хати-світлиці для лемків Івано-Франківщини за дорученням голови облдержадміністрації Михайла Вишиванюка начальник обласного управління культури Володимир Федорак вручив голові обласного товариства «Лемківщина» Степану Криницькому під час відкриття Всеукраїнського фестивалю «Дзвони Лемківщини», що проходив минулих суботи-неділі у лісі поблизу містечка Монастирськ Тернопільської області.
Ошатну дерев’яну хату, збудовану за канонами архітектури Лемківщини, і яка складається з двох кімнат та інтер’єру лемківського побуту, освятили місцеві священики.
Степан Криницький, по-своєму гречно вітаючи земляків – лемків з «подвійним святом» - цьогорічним «защораз кращим» фестивалем «Дзвони Лемківщини» і новою лемківською домівкою, привселюдно подякував голові Івано-Франківської обласної державної адміністрації насамперед «за дотримане слово», за те, що відтепер його земляки-лемки мають на Тернопіллі прекрасну «власну хатину», куди, за його словами, зможуть приїзджати не лише під час проведення фестивалей, де вони набираюсь нових сил, натхнення, загартовують незламність та силу лемківської культури, її багатогранність».
Хата-світлиця лемків Івано-Франківщини розташована на початку тамтешньої великої і «належним чином впорядкованої площі», де традиційно проводиться Всеукраїнський фестиваль «Дзвони Лемківщини». За словами Володимира Федорака, ця фестивальна площа з часом перетвориться на велике лемківське село, повноправними співмешканцями якого будуть лемки Івано-Франківської області.

Переглядів: 585 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024