Субота, 20.04.2024, 10:53:12

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2018 » Квітень » 15 » "Охоронці спадщини": у Івано - Франківську посипалась фортечна стіна, відреставрована минулоріч майже за 700 тисяч
20:05:44
"Охоронці спадщини": у Івано - Франківську посипалась фортечна стіна, відреставрована минулоріч майже за 700 тисяч

У Івано-Франківську посипалася фортечна стіна, яку минулого року відреставрували. Про це у соцмережі повідомив архітектор Ігор Панчишин.

"Наслідки так званої "реставраційної діяльності". Відома фортечна стіна, що простояла багато років без "натхненних" бажаючих за будь-якої ціни прославитись, нарешті сиплеться. Нефахові "водні процедури" під час морозів фатально зруйнували як вяжучий розчин так і саму цеглу. Хтось вирішив, що з пам'ятками можна поводитись як зі стайнею...Морози з водою найліпший спосіб зруйнувати будь-яку кладку - навіть столітню. Жодна рослинність за роки так не руйнувала кладку, як це зробили "охоронці спадщини" за один сезон. Залишки історичної цем'янки (вапняного в'яжучого) як німий докір невігласам...Прикро. Тепер окрема наукова проблема укріпляти і ін'єктувати бастіонну стіну...", - йдеться у дописі.

За даними пошукової системи Youcontrol, керівником і співзасновником ПП "Єврокрок", яке виконувало реставраційні роботи, є Володимир Тихоліз. Співзасновниками фірми є ще Ігор Петрук та Ярослав Ткачук. Донедавна співзасновницею ПП "Єврокрок" також була Світлана Нижник. Як пояснював тоді головний архітектор міста Дмитро Нижник, це дружина його брата. Але на час тендеру вона вже не була у засновниках фірми, пишеКурс.

Коли підписувався договір на рестараційні роботи, 22 липня 2016 року, Нижник був не лише головним архітектором міста, а й очолював департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини Івано-Франківська, а також підписував договори на реставрацію.

Загалом, реставрація фортечної стіни обійшлася міському бюджету у 671,2 тис. грн. Зокрема у липні 2016 р. департамент уклав з підрядником договір на 580,7 тис. грн, а в грудні минулого року уклав додаткову угоду ще на 90,4 тис. грн.


Переглядів: 286 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024