П`ятниця, 29.03.2024, 09:21:15

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 18 » У Коломиї цікава фотовиставка
14:08:02
У Коломиї цікава фотовиставка
17 серпня в Народному домі відкрилася виставка світлин фотомитців Євгена Гапича та Володимира Лобурака. Є.Гапич представив фото будинків польського та австро-угорського періодів, які ще збереглися в Коломиї, пан Лобурак натомість представив фото з життя міста, людей які тут побували та кадри з найбільш значущих подій в житті Коломиї.

Фотовиставка присвячена 770-літтю писанкового міста і є своєрідним спільним історико-культурним проектом. На фотографіях показана як архітектура Коломиї австрійського й польського періодів, так і портрети чи пейзажі. Кожен з мистців має свою сюжетну лінію і погляд на сучасну Коломию.

– На жаль, автентичну архітектуру Коломиї руйнують, валять та до невпізнання змінюють будинки, які мають багату історію, з якими пов’язані долі визначних людей, – ділиться думкою Євген Гапич. – Тому я хочу, щоб коломийці запам’ятали писанкове місто саме таким, яким воно зафіксоване на моїх світлинах. Можливо, багато будинків вони для себе відкриють уперше.

Для Євгена Гапича виставка стала четвертою за цей рік – востаннє він ділився частинкою Коломиї у Києві, в Музеї Гетьманства. Та якщо Євген основний акцент зробив на пам’ятках архітектури, то Володимир Лобурак показав місто в обличчях. Над світлинами працював останні чотири роки, зафіксувавши фестивалі, національні свята, гори тощо.

– Чимало людей можуть віднайти не світлинах себе, своїх друзів, знайомих, – каже Володимир. – Біля кожної фотографії можна хвилин десять розповідати, ділитися емоціями, відчуттями, які пережив у момент фотографування. Але улюблених фотографій є декілька, зокрема, перше вересня та сходження на гору Хом’як.

На виставку завітали фотографи, журналісти, краєзнавці, представники влади і зацікавлені містяни. Андрій Волощук, директор молодіжного благодійного фонду «Заради добра», депутат міської ради познайомився з Євгеном Гапичем у Києві, під час його фотовиставки, і фінансово підтримав починання фотомитця.

– Якщо кияни захоплюються архітектурою нашого міста, то чому б не показати всю цю красу безпосередньо в Коломиї? – каже Андрій Волощук. – Тому виникла така ідея сконцентрувати увагу коломийців на тих будинках, попри які, можливо, вони проходять щодня, але не помічають їхньої оригінальності, не знають їхньої історії. Щодо світлин Володимира Лобурака, то це зовсім інше бачення, зовсім інша тематика. Це – жива Коломия, в русі, в особистостях, в митях. Однак, на мою думку, і Євгенові, і Володимирові світлини витворили оригінальний, довершений тандем.

Загалом на виставці представлено понад сто шістдесят світлин. До речі, це перша спільна виставка двох фотохудожників.

Оксана Романенчук, "Вісти Коломиї"

Переглядів: 712 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024