Четвер, 25.04.2024, 08:11:13

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2018 » Квітень » 11 » У лісі біля Івано-Франківська знайшли надмогильну плиту з поховання колишнього бургомістра Станиславова
14:41:23
У лісі біля Івано-Франківська знайшли надмогильну плиту з поховання колишнього бургомістра Станиславова

На реліквію натрапив викладач ПНУ Віталій Надурак. Він розповів, що знайшов частину надгробка з поховання бургомістра Артура Німгіна під час прогулянки в лісі поблизу села Рибне.

"Натрапив на несподівану знахідку: якщо я не помиляюсь, то це надмогильна плита з могили колишнього бургомістра нашого міста Артура Німгіна. Лежала в кюветі біля дороги.

Знайти її можна наступним чином: ідеїмо від Франківська дорогою до Калуша, повертаємо до автобазару, минувши автобазар, за 300 метрів праворуч у кюветі знаходимо дві гранітні плити. Не знаю, як вони там опинились, але, гадаю, що наш бургомістр заслуговує кращої пам'яті", – описав Віталій Надурак.

Франківець звернувся з повідомленням про знахідку до міського голови Франківська Руслана Марцінківа та депутата обласної ради Ігоря Дебенка.

"Всім, хто стурбований долею моєї вчорашньої знахідки – надмогильної плити з могили колишнього бургомістра нашого міста Артура Німгіна, – можу повідомити приємні новини. Завдяки швидкій реакції Ігор Дебенко та Руслан Марцінків сьогодні я був біля знахідки з керівником міської ритуальної служби. До кінця дня мала під’їхати спеціальна техніка і забрати її. Бургомістр може спочивати з миром, його пам’яті буде віддано належну шану", – розповів Надурак.

Як повідомив КУРСу начальник КП "Міська ритуальна служба" Андрій Хруник, наразі подальша долю плити ще не визначена.

"Вчора по обіді ми забрали цю знахідку. Завезли на свою територію, оформили зберігання. На сьогодні ще не вирішили, що з нею буде далі. Будемо узгоджувати це з міською владою", - уточнив Андрій Хруник.

Довідково: У березні 1896 року бургомістром Станиславова обрали доктора права Артура Німгіна (1856–1933) – це перший та єдиний в історії голова міста єврейської національності. Цю посаду обіймав понад 20 років (1896–1919 рр). Помер Німгін 26 листопада 1933 року та був похований на старому єврейському цвинтарі. На тому місці потім збудували кінотеатр "Космос".


Переглядів: 330 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024