П`ятниця, 29.03.2024, 15:43:41

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 31 » Унікальне товариство "Гуцульщина"
18:28:12
Унікальне товариство "Гуцульщина"
Створити таке товариство у нас, на Косівщині, першою  запропонували союзянка-активістка Анна Богдан і світлої пам’яті колишня редактор  районної газети «Гуцульський край» Людмила Городенко.
Новостворене товариство очолив колишній завідувач  Косівського  райВНО Дмитро Степанович Петрук. З 1996 р. районною організацією  товариства «Гуцульщина» керує відомий поет, громадський діяч Василь Іванович  Шкурган.
В.І. Шкурган вважає, що члени районної організації товариства «Гуцульщина» вносять значну лепту у розвій  культури, освіти, просвіти мистецтва, духовності Косівщини. Про діяльність районного товариства схвально відгукнувся поет, письменник, громадський діяч Богдан Томенчук. Вів вважає, що  косівське товариство робить вагому і потрібну справу у розвитку  самобутньої  гуцульської культури і високого декоративно-прикладного мистецтва. Організовуючи фестивалі, косів’яни прагнуть привернути увагу громадськості України та зарубіжжя  до нашого краю задля його   всебічного розвитку. Через виставки, що організовують на фестивалях, оргкомітет  намагається  популяризувати традиційні види народного мистецтва, звичаї та обряди гуцулів. Завдяки фестивалям підвищується соціальний і мистецький  статус  автентичного фольклору, виявляють самобутні творчі колективи, окремих виконавців та майстрів образотворчого і декоративно-прикладного мистецтва.
Багата гуцульська самобутня культура, талановиті вироби митців гідно протистоять наступу  маскультури. Добре, що  в минулому  залишилися гоніння на діалект, на місцеві традиції. Нині самобутній гуцульський  фольклор знову засяяв діамантом.
Черговий Міжнародний фестиваль гуцулів для косів’ян і жителів  Косівщини, безумовно, буде своєрідним  творчим звітом. Віриться,  що і на цей раз наші талановиті краяни гідно покажуть щедрі свої доробки й багатогранне обдарування. Чудодійна  неповторна краса серпневої природи  наповнить учасників  і гостей цього Всесвітнього форуму доброю енергією, світлим настроєм, надихне на розкрилля хисту й таланту.
Іван МИСЮК,
член  Косівського товариства «Гуцульщина».

Переглядів: 735 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024