Четвер, 25.04.2024, 11:04:55

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2013 » Травень » 27 » Увіковічнили пам’ять відомого музиканта на Долинщині
15:41:09
Увіковічнили пам’ять відомого музиканта на Долинщині
26 травня начальник відділу культури районної державної адміністрації Володимир Гібчинський та Долинський міський голова Володимир Гаразд взяли участь в освяченні меморіальної дошки долинянину, музиканту, засновнику музичної освіти на Долинщині, першому директору Долинської дитячої музичної школи Володимиру Антоновичу, яку встановили на будівлі Долинської музичної школи імені Мирослава Антоновича.
Поминальну панахиду відправив протоієрей, парох УГКЦ Серця Ісуса і Серця Марії м. Долина о. Вітольд Левицький.
Спогадами про знаного музиканта, прекрасну, щиру людину, поділились директор Івано-Франківської музичної школи №1 Ганна Кецало, член Національної спілки письменників України, журналіст Тетяна Матвєєва, директор Долинської музичної школи імені Мирослава Антоновича та завідувач відділу духовних інструментів, викладач класу духових інструментів, учень Володимира Антоновича Ольга Павлишин та Любомир Ігнатів. Зі сьозами на очах про батька згадували дочки Ореста Бандровська та Ернестина Ковалів.
У вінок пам’яті та шани відомого земляка вплелись духовні пісні у виконанні о. Вітольда Левицького та концертна програма за участю вихованців та педагогів музичної школи/
Від вдячних земляків, гостей та родини до меморіальної дошки лягли живі квіти.
Меморіальна дошка виготовлена з ініціативи родини Володимира Антоновича, яка проживає в різних куточках України та підтримки місцевої влади.

Довідка
Володимир Йосипович Антонович народився 20 березня 1913 року в Долині на Новичці в багатодітній сім’ї- батько-майстер-солевар, мати-педагог. Навчався в гімназії імені Маркіяна Шашкевича, опісля керував оркестром при Долинській церкві Різдва Пресвятої Богородиці. Заснував музичну освіту на Долинщині, був першим директором Долинської дитячої музичної школи, заснованої в 1955 році, організував філії музичної школи у Вигоді та Болехові, керував хором та оркестром Вигодського лісокомбінату та Долинського нафтопромислу.
З вересня 1960 року до виходу на пенсію працював старшим викладачем кафедри музики і співу Івано-Франківського педагогічного інституту.
Все життя віддав музиці, яка для нього була як перша і остання любов, прекрасний скрипаль.

Переглядів: 539 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024