П`ятниця, 26.04.2024, 14:14:56

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 22 » В Історико-меморіальному музеї Степана Бандери презентовано виставку «Рік Євгена Коновальця»
09:45:22
В Історико-меморіальному музеї Степана Бандери презентовано виставку «Рік Євгена Коновальця»
14 червня 2011 року вся Україна святкувала 120 роковини з дня народження одного з ініціаторів створення ОУН та її Провідника – Євгена Коновальця. У звя’зку з цим Івано-Франківський осередок ОУН через п. Миколу Сулятицького передав на експонування в Історико-меморіальний музей Степана Бандери пересувну виставку під назвою «Рік Євгена Коновальця», яка була відкрита 5 серпня в Старому Угринові.
Дана виставка підготовлена на матеріалах архіву ОУН в Києві і містить повну об’ємну інформацію про життя Провідника. Вона складається з 12 банерів, кожен з яких присвячений певному періоду життя Євгена Коновальця. Зокрема, розпочинається виставка банером із портретом Провідника та коментарями про нього Миколи Плав’юка та Стефана Романіва. Вони наголошують, що постать Євгена Коновальця навіки увійшла до Пантеону слави Української Нації. Наступні два банери розкривають дитячі та юнацькі роки Провідника, містять світлини Євгена – 5-літнього хлопчика, студента та вояка австрійської армії, відображають сімейне життя Провідника – фото з родиною, посвідка про одруження, фото сина Юрія та дружини Ольги. Четвертій банер розкриває постать Євгена Коновальця на тлі української визвольної боротьби  періоду І світової війни – світлини Полковника з Січовими Стрільцями. Наступний банер показує діяльність Української Військової Організації під керівництвом коменданта - Євгена Коновальця. Шостий та сьомий банери містять матеріали періоду створення ОУН: статут ОУН, світлини І Конгресу українських націоналістів, фото окремих його учасників. Наступний банер представляє діяльність ОУН в 1930-их роках. Зокрема, відвідувачі можуть побачити затверджену емблему ОУН, відбиток печатки ОУН, а також зразки пресових видань «Український націоналіст» та «Розбудова Нації». Дев’ятий та десятий банери висвітлюють закордонний період життя Євгена Коновальця. На них містяться світлини Провідника разом із соратниками, зокрема, в колі членства Головної Управи Української Стрілецької Громади в Канаді, автограф Є. Коновальця, литовський паспорт. Одинадцятий банер присвячений юнакам із ОУН В. Біласу та Д. Данилишину, які в 1932 році були страчені поляками в сумнозвісній львівській в’язниці «Бригідки». І завершує виставку банер із повідомленнями різних світових видань про смерть полковника Євгена Коновальця та світлинами його могили в Роттердамі на цвинтарі Кроссвік.
Історико-меморіальний музей Степана Бандери в Старому Угринові запрошує усіх бажаючих відвідати виставку «Рік Євгена Коновальця» і пізнати детальніше ще одну сторінку своєї історії. Адже Євген Коновалець був, є і буде прикладом для мільйонів українців. Він посвятив життя жертовному служінню своєму народу, боротьбі за волю і незалежність, здобуттю Української Самостійної Соборної Держави! Пам’ятаймо про це!
науковий співробітник ІММСБ
Леся Худик

Переглядів: 556 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024