П`ятниця, 26.04.2024, 13:43:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 8 » В Отинії відкрили пам’ятник полковникові Семену Височану
13:21:34
В Отинії відкрили пам’ятник полковникові Семену Височану
7 серпня 2011 року в селищі Отинія відбулося урочисте освячення пам’ятника керівнику народного повстання на Покутті 1648-1651 рр. козацькому полковнику Семену Височану, в рамках відзначення 20-ої річниці незалежності України. 
Семе́н Гна́тович Височа́н — український військовий діяч, керівник селянського повстання, що розпочалося в Східній Галичині восени 1648 року при підході військ Богдана Хмельницького до Львова.
У 1648 році із окремих повстанських загонів сформував у Отинії військо, що налічувало 15 тис. осіб і очолив повстання проти польської шляхти на Прикарпатті. Після цього був сотником у війську полковника Івана Богуна. У 1651 році обороняв Вінницю, пізніше став полковником лисянським. 
Урочисто свято відкрив голова Отинійської селищної ради Володимир Кінащук, а священики освятили пам’ятник полковнику Семену Височану. 
Зі словами вітань виступив голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Негрич і подякував ініціаторам - Союзу українок та громаді селища за небайдужість, за роботу, яку зробили не тільки для теперішнього, а й майбутніх поколінь. 
Перед присутніми виступили Ганна Цібій, Ігор Назарук, Богдан Тимчишин, козацький гурт з Нових Кривотул, Янна Костюк, жіночий ансамбль Союзу Українок, ансамбль українського реєстрового козацтва народної хорової капели «Прометей» м. Калуш, дует «Любисток», ансамбль реєстрового козацтва Богородчанського козацького куреня, ансамбль пісні і танцю «Прикарпаття». 
Опісля завершення урочистої церемонії відбувся гарматний салют, а також на запрошення жителів вулиці Семена Височана освятили портрет полковникові на 1-му будинку вулиці.
Коломийська РДА

Переглядів: 690 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024