П`ятниця, 19.04.2024, 07:01:45

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2011 » Серпень » 10 » Виставка про історію місцевого самоврядування
19:20:31
Виставка про історію місцевого самоврядування
10 серпня в Івано-Франківському обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій відкрито виставку документів і матеріалів «Історія місцевого самоврядування на Прикарпатті (XVIII-XX століття)», створену колективом працівників та викладачів центру.
У відкритті виставки взяли участь заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Р.Струтинський, керуючий справами виконавчого апарату обласної ради В.Скрипничук, депутати обласної ради, працівники органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, науково-педагогічні працівники.
Виставка розкриває історичні віхи становлення та розвитку місцевого самоврядування на теренах Прикарпаття через ознайомлення з документами органів місцевого самоврядування, які зберігаються у Державному архіві області, та світлинами окремих експонатів місцевих музеїв і з колекцій краєзнавців.
Виставка складається з дев’яти експозиційних планшетів, які містять фотокопії документів та матеріалів, починаючи з кінця ХVIII століття й закінчуючи офіційними документами Івано-Франківської обласної ради першого демократичного скликання, обраної 18 березня 1990 року, від початку роботи ради до часу прийняття Акта проголошення незалежності України та його підтвердження на всеукраїнському референдумі 1 грудня 1991 року.
Найдавнішим представленим на виставці документом, який вдалося віднайти в архіві області, є Протокол засідання ради магістрату містечка Войнилова 1787 року. Окрім того, фотовиставка містить документи магістрату міста Станиславова ХІХ століття, давні світлини ратуш Станиславова, Коломиї і Снятина, документи магістрату міста Коломиї першої половини XXстоліття. На стендах виставки представлено рідкісні протоколи засідань «зверхности громадської» (магістрату) м. Станиславова періоду Західно-Української Народної Республіки 1918-1919 років. Цікавими також є представлені на виставці українські політико-правові просвітницькі видання з питань місцевого самоврядування 1920-1930-х років.
Останній розділ виставки охоплює діяльність органів місцевого самоврядування області щодо реалізації змісту Декларації про державний суверенітет України та Акта проголошення незалежності України. Зокрема представлені копії рішень двох об’єднаних сесій Івано-Франківської, Львівської і Тернопільської обласних рад (документів т. зв. «Галицької асамблеї»), рішення надзвичайної сесії Коломийської міської ради від 23 серпня 1991 року, а також копії рішень Верховної Ради УРСР і зразки бюлетенів для голосування на березневому та грудневому 1991 року всеукраїнських референдумах.
Керівником проекту виставки є директор центру, магістр державного управління Богдан Волошинський, науковим консультантом – викладач центру, професор кафедри політології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, доктор політичних наукІван Монолатій, а комп’ютерну верстку і дизайн виконав методист центру Тарас Павлишин.

Переглядів: 566 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024