Вівторок, 23.04.2024, 10:19:08

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
 
Архів новин
Головна » 2018 » Квітень » 24 » Визначили переможців конкурсів екскурсоводів від БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ"
21:16:01
Визначили переможців конкурсів екскурсоводів від БФ Олександра Шевченка "Новий Івано-Франківськ"

Підбили підсумки конкурсу на найкращу екскурсію «Івано-Франківськ мистецький», який було оголошено в лютому цього року благодійним фондом Олександра Шевченка «Новий Івано-Франківськ».

«Хочемо відзначити, що серед учасників були не тільки ті, хто безпосередньо пов’язаний із вивченням рідного слова, історії, музики чи образотворчого мистецтва. Матеріали екскурсій, подані ними, свідчать про те, що жителі нашого міста цікавляться історією рідного краю, прагнуть зберегти як духовні, так і матеріальні надбання попередників», – зазначила організаторка конкурсу Олександра Мечева.

У номінації «Кращий гід-екскурсовод» перемогу здобули Андрій Костишин, Василь Костюк, Андрій і Наталія Храбатини. А переможцями у номінації «Краща екскурсія» стали: Ігор Дрогобицький, Наталія Зіняк, Уляна Мазурок, Віктор Сівків та Христина Тимошів.

«Я хотів розповісти іншим про минуле Станіславова, таємниці і загадки, про культуру, – і в такий спосіб представити життя тих поколінь, що розбудовували «зорю між Бистрицями» впродовж попередніх віків. Все це для того, щоб мешканці Івано-Франківська і його гості відчули зв’язок поколінь і пройнялися повагою до міста, в якому вони живуть», – сказав Ігор Дрогобицький.

Серед переможців конкурсу – лікар-інфекціоніст, асистент кафедри інфекційних хвороб Івано-Франківського медичного університету Уляна Мазурок.

«Моя родина – це корінні іванофранківці. До слова, по маминій лінії ми з роду Маркіяна Шашкевича. Я навчалася у Львові. І мене завжди вражала любов і повага львів’ян до свого міста і тих, хто його будував і формував міську громаду. Оце й спонукало мене пильніше приглядатися до кам’яниць і цікавитися їхньою історією, знайомитися із творчістю прикарпатських митців», – зазначила Уляна Мазурок.

«Івано-Франківськ – місто з цікавою історією, величезною кількістю старовинних будівель та пам’ятних історичних місць. Маємо цінувати культурне надбання Станіславова та пишатися ним. Саме таким було завдання конкурсу – відкрити місця, повз які ми щодня проходимо і про величну історію яких мало що знаємо. Тому дякую усім учасникам за плідну працю і чудові роботи», – наголосив народний депутат України Олександр Шевченко.

На учасників конкурсу чекають цінні нагороди. Також організатори мають намір визначити основні напрямки з продовження популяризації культурних надбань рідного міста.


Переглядів: 671 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024