П`ятниця, 29.03.2024, 12:53:37

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
 
Архів новин
Головна » 2011 » Травень » 19 » Запрошує корпоративний музей ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
14:50:56
Запрошує корпоративний музей ПАТ «Прикарпаттяобленерго»
Міжнародний день музеїв, що відзначається 18 травня, корпоративний музей ПАТ «Прикарпаттяобленерго» провів у робочому режимі. Цього дня на екскурсію до музею електрифікації Прикарпаття завітали учні 8-10 класів Івано-Франківської школи № 24.
Зазвичай відвідувачами музею на території підприємства, що розташоване в Івано-Франківську на вул. Індустріальній, 34, є не лише школярі, але й офіційні делегації та гості компанії. Знайомство з експонатами музею дозволяє простежити як історичні віхи поширення електроенергії на теренах краю, починаючи з перших приватних електростанцій у місті, так і літопис енергетичного підприємства – від запуску Станиславівської електрівні до сучасності. Екскурсовод музею – працівник служби приладів обліку Микола Библів, що є колекціонером оригінальних електролічильників, також цікаво розповідає про вчених та першовідкривачів у галузі електротехніки, демонструє їхні винаходи.
Нагадаємо, музей історії електрифікації Прикарпаття було відкрито в Івано-Франківську у серпні 2010 року у рамках відзначення 80-річчя з часу заснування ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Музей розташувався у новому адмінкорпусі за тією ж адресою, де колись функціонувала міська електрівня.
Корпоративний музей було створено з метою дослідження історії підприємства, збереження цінних експонатів та утвердження через просвітницьку роботу високого іміджу ПАТ «Прикарпаттяобленерго». Також відкриття закладу дає можливість наочно показувати дитячій аудиторії специфіку праці енергетика, особливості і небезпеки енергообладнання, нагадувати основні правила електробезпеки. Тим більше, що на згадку про екскурсію школярі отримують не лише проспекти про музей, а й книгу «Вольтки-суперагент. Ілюстрована електробезпека для дітей» та «Пам’ятку з електробезпеки».
Дітям зазвичай найбільше запам’ятовується макет вокзалу – першої будівлі у місті, де у 1897 році засяяло електричне освітлення. Також школярі у захваті від підсумкового тесту. Його можуть пройти усі бажаючі за допомогою інтерактивного монітору. За результатами відповідей уважним відвідувачам присвоюється звання «Енергетик-початківець». 
Музей запрошує дітей на екскурсії під час практики та діяльності літніх пришкільних таборів. Замовлення екскурсій телефоном: (0342) 59-42-64. 

Переглядів: 562 | Додав: Dnister









Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024