Вівторок, 16.04.2024, 18:13:39

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Травень » 22
У Бортниках відкрито меморіальну дошку братам Громадюкам
У День вшанування пам'яті жертв політичних репресій, у неділю, 20 травня ц.р., у с. Бортники Тлумацького району було відкрито меморіальну дошку Миколі та Василю Громадюкам, які трагічно загинули у 1944 році. Перший був сотенним УПА, а другий – провідником ОУН Отинійської округи. Ініціатором її відкриття є уродженець села Бортники Василь Тимів.
Після поминальної панахиди, яку відправили отці Василь (УАПЦ) та Петро (УГКЦ), до присутніх звернувся очевидець тих подій Василь Горбак, який поділився спогадами про ті буремні часи.
Завершився пам'ятний захід літературною композицією "Крок у безсмертя", підготовленої директором Народного дому с. Бортники Марією Бородайкевич.
... Читати далі »
Переглядів: 581 | Долучив: Dnister | Дата: 22.05.2012

На одному з наукових краєзнавчих сайтів є така ремарка щодо бойків: «В інформаційному полі України цей найчисельніший карпатський субетнос є найменш присутнім». Ця твердження, на превеликий жаль, є правдою. І це написано про той народ, що про нього перша згадка відноситься до сивих часів візантійського імператора Костянтина Багрянородного (913-959 рр.), про той народ, який дав Україні таких світочів як Степан Бандера, Іван Франко, Петро Сагайдачний, Іван Вагилевич, Юрій Дрогобич, Августин Волошин, Михайло Вербицький. Перелік за бажання можна продовжити, але й цих імен достатньо, щоби прославити Бойківщину на весь світ.
Чому ж тоді щодо бойків існує згаданий вище інформаційний «заколот мовчання»? Напевне, відповідь не є простою і легкою. Треба згадати і певні історичні факти і політичну історію України останніх десятиліть.
Переглядів: 640 | Долучив: Dnister | Дата: 22.05.2012

23 травня 2012 року о 16 годині в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка (вул. Чорновола, 22) відбудеться презентація книги „Медицина в Івано-Франківську: від лікарні графа д’Есте до Центральної міської клінічної лікарні”. Запрошуємо всіх бажаючих.
Переглядів: 613 | Долучив: Dnister | Дата: 22.05.2012

3-4 червня 2012 року на Ватряному полі (територія відпочинкового комплексу «Михайлова колиба») в селі Рівня Рожнятівського району на Івано-Франківщині відбудеться VI Прикарпатський фольклорно-етнографічний фестиваль лемківської культури «Кличе Зелена Неділя», який є провідним фестивалем унікального українського субетносу – лемків та західних бойків Івано-Франківської області та України.
В програмі - вшанування пам’яті жертв депортації.
На гостей фестивалю чекають: автентична пісня унікального українського субетносу – лемків та західних бойків, насильницьки виселених з території Польщі на Україну, приємні хвилини насолоди етнічною музикою та танцем. Потішать ексклюзивні вироби декоративно-прикладного, народно-вжиткового мистецтва і ремесел.
Переглядів: 563 | Долучив: Dnister | Дата: 22.05.2012

10 червня 2012 року у селі Верхній Ясенів (урочище «Запідок») Верховинського району відбудеться традиційне гуцульське народне свято «Полонинське літо – 2012», організаторами якого виступають Верховинська районна державна адміністрація, Верховинська районна рада та управління культури Івано-Франківської облдержадміністрації.
У програмі свята: урочисте вшанування трудівників полонин, запалення полонинської ватри, приготування та частування справжньої полонинської кулеші, святкові полонинські дійства, конкурсний огляд виставкових територій сільських рад та гуцульських дійств, виставка-ярмарок продукції, виробленої на полонинах, святковий концерт за участю мистецьких колективів Верховинщини, гуцульські розваги, розіграш святкової лотереї, народні гуляння.
Це щорічне свято демонструє пріоритети ра ... Читати далі »
Переглядів: 539 | Долучив: Dnister | Дата: 22.05.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024