П`ятниця, 19.04.2024, 12:27:17

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
«  Травень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
 
Архів новин
Головна » 2012 » Травень » 04
24 квітня відбулося чергове засідання вченої ради Національного заповідника «Давній Галич», на яке були винесені такі питання:
1. Про роботу археологічного відділу за 2011 р.
Доповідач Т. Ткачук
2. Про надання погодження Крилоській сільській раді на виділення земельної ділянки для облаштування нового кладовища.
Доповідачі В. Дідух, Т. Ткачук
3. Затвердження до друку матеріалів наукової конференції «Християнські міжконфесійні взаємини: загальноєвропейський та український досвід».
Доповідач С. Побуцький
Переглядів: 538 | Долучив: Dnister | Дата: 04.05.2012

Сьогодні у Івано-Франківську представники 8-класів усіх шкіл міста стали учасниками інтерактивної гри „Таємниці Станиславівської фортеці”, яку організувало та провело міське Управління освіти і науки.
„Ця гра уже стала традиційною, адже чимало дітей мріють стати її учасниками. Для участі у „Таємницях Станиславівської фортеці”, кожна школа із кращих знавців історії міста створює команду у складі п’яти чоловік. До такої команди можуть увійти лише восьмикласники, адже учні саме 8-класів вивчають в школах курс історії міста”, – розповідає начальник Центру патріотичного виховання молоді ім. С. Бандери міста Івано-Франківська Галина Савченко.
Гра розпочинається робочою лінійкою, на якій проводять жеребкування. Кожна команда одержує номер маршруту, який потрібно пройти.
Переглядів: 515 | Долучив: Dnister | Дата: 04.05.2012

Голова Городенківської районної державної адміністрації Іван Мороз провів засідання оргкомітету з відзначення 115-ої річниці від дня народження уродженця села Чортовець Городенківського району, чеського вченого, першовідкривача празької археологічної культури Івана Івановича Борковського. За кошти мецената, керівника фірми „ВОТУМ” Романа Калина в місті Івано – Франківську на вулиці Івана Борковського буде відкрито меморіальну таблицю та проведено свято вулиці І. Борковського. У 2007 році в рідному селі І. Борковському  відкрито за кошти Р. Калина пам’ятник видатному земляку. В урочистостях взяв участь секретар Чеського посольства, нині директор Вишеградського фонду країн Вишеградської четвірки Петер Вагнер та голова  Івано - Франківської обласної ради. 
У Прикарпатському національному університеті ім. В. Стефаника  пройде святочна а ... Читати далі »
Переглядів: 984 | Долучив: Dnister | Дата: 04.05.2012

7 травня Укрпошта вводить в обіг поштову марку "350 років. Івано-Франківськ. Станіславів" та проведе спецпогашення "Перший день".
Про це повідомили у прес-службі Міністерства інфраструктури. Номінал марки № 1191 – 2,00 грн. Тираж марки становить 170 тисяч примірників.
Художник поштової марки – Миколай Кочубей. Марка захищена: є мікротекст "М. Кочубей", а в УФ-променях світиться контур герба, картуш та цифри "1662 – 2012".
Переглядів: 551 | Долучив: Dnister | Дата: 04.05.2012

На старовинному гербі нашого міста, у відкритій фортечній брамі зображено родовий знак Потоцьких — Пиляву. Це невипадково, адже представники цієї магнатської родини заснували Станиславів і майже 150 років ним володіли.

Перший після короля
За легендою, засновником міста-фортеці був великий коронний гетьман Станіслав Ревера Потоцький. Це він у 1654 році почав перетворювати старовинне село Заболоття на місто. Причому робив це в дуже оригінальний спосіб — немов легендарний Ромул він сам ішов за плугом, і там, де пролягали борозни, мали постати вулиці майбутнього міста. Історія красива, але не більше.
Достеменно відомо, що ст ... Читати далі »
Переглядів: 728 | Долучив: Dnister | Дата: 04.05.2012

Рубрика «Легенди Станиславова» виходить вже більше трьох років і за цей час я переконався, що абсолютним рекордсменом по кількості цікавих історій є гора у парку Шевченка.
Зрозуміло, що цей пагорб штучний. А ось про те, хто його насипав, є безліч версій. Називали в’язнів тюрми «Діброва», їхніх дружин, в’язничну охорону і ледь не сатанистів. Нещодавно до цього переліку долучили танкістів.
Пізно ввечері 31 березня 1944 року два десятки радянських танків здійснили відчайдушну спробу захопити місто. Але станиславівський гарнізон не розгубився і в запеклих вуличних боях знищив майже всі машини червоних. Один з танків спалили на вулиці Голуховського (Чорновола), неподалік від парку. Його відтягнули з проїжджої частини до обочини і там він простояв аж до липня, коли місто остаточно звільнили радянсь ... Читати далі »
Переглядів: 645 | Долучив: Dnister | Дата: 04.05.2012










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024