Вівторок, 19.03.2024, 13:01:26

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 12

11 червня, у Неділю всіх Святих, у селі Нова Липівка Тисьменицького протопресвітеріату владика Йосафат Мощич, Єпископ-помічник Івано-Франківської Архієпархії, освятив відреставровану древню німецьку церкву.

Розділити радість з парафіянами та парохом о. Василем Фіголем прибули священослужителі з цілої Архієпархії. А саме о. Андрій Кудлик, о. Петро Малецький, о. Роман Дармограй, о. Мирослав Пронюк, о. Олексій Данилюк, о.Ігор Баланда, о. Володимир Гринишин, о. Володимир Майка, о. Андрій Цеслів (Коломийсько-Чернівецька єпархія) та отець-ігумен Никодим Гуралюк з Погінського монастиря ... Читати далі »

Переглядів: 371 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2017

Станиславів (тепер – Івано-Франківськ) у першій декаді червня 110 років тому – очима газети Kurjer Stanisławowski.

На початку червня 1907 року директор міської бібліотеки в Станиславові (тепер – Івано-Франківськ) Юстин Сокульський відзвітував про впорядкування унікальної книгозбірні, яка упродовж останніх 20 років припадала порохами в одному з приміщень магістрату на вулиці Карпінського (тепер – вулиця Галицька, 7). Цю першу в місті публічну бібліотеку формували раритетні видання, частину яких привіз аж із Парижа колишній польський повстанець проти російської царської влади Вінцентій Смагловський, близько 4 тисяч томів до неї ... Читати далі »

Переглядів: 369 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2017

Лідер гурту “Океан Ельзи” Святослав Вакарчук, перебуваючи в Івано-Франківську, звернувся до голови ОДА Олега Гончарука та прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням надати Криворівні, що на Верховинщині, статус національного заповідника. Ідея ця не нова, її вже кілька років обговорюють і в цьому знаному селі, і далеко за його межами, хоча наразі й безрезультатно. Але місцеві жителі сподіваються, що Криворівня з багатющою історією та неймовірними краєвидами, які в різні часи притягували десятки відомих людей, все ж буде вшанована по заслузі.

 

... Читати далі »

Переглядів: 395 | Долучив: Dnister | Дата: 12.06.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024