Вівторок, 19.03.2024, 05:40:58

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 26

Командир сотні Української повстанської армії, 94-річний Мирослав Симчич проживає у Коломиї. Він провів у тюрмах і таборах у радянський час 32 з половиною роки, але нікого зі своїх побратимів не видав. Він прославився боєм за Космач у січні 1945 року, коли разом зі своїми побратимами – Березівською сотнею, в якій воювали понад 200 упівців, знищив каральний полк НКВС, а це понад 400 осіб (разом із померлими від поранень). Ця битва за «бандерівську столицю» є темою досліджень не лише українських істориків.

Ветеран УПА поділився своїми спогадами проісторичний бій, ... Читати далі »

Переглядів: 324 | Долучив: Dnister | Дата: 26.06.2017

Яремче та Станиславів (тепер Івано-Франківськ) у другій половині червня 110 років тому – очима газети Kurjer Stanisławowski та порталу Збруч.

Наприкінці червня 1907 року у Яремчі, біля славнозвісного водоспаду на ріці Прут, який досі є однією з головних туристичних приваб цієї курортної місцини, було зроблено спробу почати видобуток будівельного каменю. Про намір надвірнянського адвоката Михайла Луцького влаштувати каменоломню в руслі ріки написав тижневик Kurjer Stanisławowski з посиланням на Dzennik polski, називаючи його «замахом на Яремче». ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Долучив: Dnister | Дата: 26.06.2017

Історична доля проставила перед галицько-волинським князем Данилом Романовичем багато випробувань і екзаменів. З одного із них, а саме з битви на річці Калка у 1223 році, він виніс правильний урок, що перед смертельною загрозою татаро-монгольської навали треба негайно готувати плацдарм для нової столиці Галицько-Волинської держави. На першому етапі (20-23-і роки ХІІІ ст.) Данило зайнявся закладенням і розбудовою міста Холма, то в 40-на початку 60-х років реалізація його архітектурної програми перетворила новоутворене місто до найвеличніших центрів середньовічної Європи із неповторним мистецьким ансамблем на Княжій Горі.

... Читати далі »

Переглядів: 515 | Долучив: Dnister | Дата: 25.06.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024