Вівторок, 19.03.2024, 12:29:11

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 29

Туристам дуже подобається самобутня карпатська архітектура. Причому не лише старовинні дерев’яні церкви, а й пізніші, навіть радянські об’єкти. Згадаймо численні карпатські готелі, санаторії, ресторани, колиби та… автобусні зупинки. Це все так званий гуцульський архітектурний стиль. Вони мають гострі заломлені дахи, поєднання дерева і «дикого» каменю, дещо нагадують взірці народного сакрального творіння, але, насправді, це окремий напрямок.

Батьком гуцульського стилю вважають архітектора Івана Боднарука. Одним з його творінь є знаменитий ресторан & ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2017

Вашій увазі пропонуємо нову сторінку літопису Станіславова. Дізнайтесь про найважливіші події в історії нашого міста, які сталися у 1902 році

1902 На початку січня відбулися установчі збори товариства «Народний дім». Головною темою зібрання стало спорудження будинку, де б могли розміститися всі українські товариства. Директорами «Народного дому» обрали доктора права Йосифа Партницького, доктора медицини Володимира Яновича та асистента колії Добровського.

... Читати далі »

Переглядів: 295 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2017

Для сучасної жінки вагітність – це не привід “випадати” з суспільного життя. В наших прабабусь усе було інакше, адже в ХІХ ст. до вагітності ставилися з певною соромливістю, як і до всього, що пов’язано з сексуальністю.
Надто афішувати свій “пікантний” стан вважалося поганим тоном. Ось що радив паням “при надії” давній порадник хороших манер: “Жінка, яка незабаром має стати матір’ю, не повинна бувати в світському товаристві, лише в родинному колі вона може прийняти запрошення на обід. Їй краще утриматися від походів до театру і здійснення візитів”.

... Читати далі »

Переглядів: 313 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2017

Національна спілка краєзнавців України

Управління культури Житомирської обласної державної адміністрації

Житомирська обласна організація Національної спілки краєзнавців України

Історичний факультет Житомирського державного університету ім. І.Франка

Державний архів Житомирської о ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2017

Ще досі не так багато людей знає той факт, що Івано-Франківськ (а на той час Станиславів) встиг побувати у ранзі столиці. Спробуємо відкрити для Вас, шановні читачі, цю маловідому сторінку історії нашого міста.

Під кінець Першої світової війни значна частина українських земель – Східна Галичина, Буковина і Закарпаття – входили до складу Австро-Угорської імперії. Коли в жовтні 1918 року в умовах воєнної поразки австро-німецького блоку та боротьби народів за самостійність Австро-Угорська імперія розпалася на декілька незалежних держав, українці почали робити рішучі зах ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024