Вівторок, 19.03.2024, 09:47:00

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Червень » 30

Активісти спільноти "ФранківськЯкийТребаБерегти" взялися за рестарацію старовинних дверей, що раніше були входом до кам'яниці на площі Міцкевича, 4. Нині у будівлі знаходиться Рада профспілок області.

Старовинні двері замінили на пластикові кілька років тому. Голова ГО "ФранківськЯкийТребаБерегти" Марія Козакевич зазначила, що старі двері не викинули, а зберігали весь цей час у підвалі приміщення.

... Читати далі »

Переглядів: 357 | Долучив: Dnister | Дата: 30.06.2017

30 червня 2017 р. в обласному центрі Прикарпаття закладуть символічний камінь на вулиці Шухевичів, пише Фіртка.

Тут згодом планують звести пам'ятник Роману Шухевичу.

"Адже дивно, що в Івано-Франківську досі немає належного меморіалу, присвяченого головнокомандувачу УПА", - відзначив міський очільник Руслан Марцінків. ... Читати далі »

Переглядів: 301 | Долучив: Dnister | Дата: 30.06.2017

У Коломиї видали збірку фото з особистого архіву краєзнавця Василя Нагірного.

Листівки демонструють, як змінювався Парафіяльний костел Діви Марії, який спроектував наприкінці XVIII століття відомий архітектор Бернардин Меретин, йдеться в сюжеті телеканалу "НТК".

У циклі є фото часів занепаду храму і його відродження як церкви Святого Йосафата з поча ... Читати далі »

Переглядів: 324 | Долучив: Dnister | Дата: 30.06.2017

27 червня 2017 р. в приміщенні Музею народної шани Тараса Шевченка відбулось вручення премії ім. Євгена Паранюка Івано-Франківської обласної організації Національної спілки краєзнавців України. Відповідно до Положення про премію цьогорічними лауреатами стали члени НСКУ, що протягом довгих років проявили себе в справі вивчення, збереження і популяризації історико-культурної спадщини та мають у своєму творчому доробку дослідження з історії міст і сіл Прикарпаття, зробили особливий внесок у розвиток різних напрямків краєзнавства. А саме: Андріїшин Степан Васильович – краєзнавець, автор багатьох історико-краєзнавчих публікацій у періодиці, кількох видань на теми топоніміки, художник-оформлювач, член редакційно-видавничого комітету «Енциклопедії Коломийщини», Почесний громадянин міста Коломия; Гаврилів Богдан Михайлович – український історик-краєзнавец ... Читати далі »

Переглядів: 413 | Долучив: Dnister | Дата: 30.06.2017

Голова райдержадміністрації Петро Білінський у селі Кліщівна оглянув пам’ятку архітектури XVI-XVII ст. національного значення церкву св. Миколая, бібліотеку, загальноосвітню школу І-ІІ ст.

Одним із ключових проблемних питань даної громади є збереження архітектурної пам’ятки. Загальна кошторисна вартість реставраційно-ремонтних робіт у відповідності до проектно-кошторисної документації на 2007-2009 роки становила 850,0 тис. грн. У грудні 2007 року з обласного бюджету на проведення протиаварійних реставраційних робіт виділено та освоєно 49,0 тис. грн. Протягом 2009-201 ... Читати далі »

Переглядів: 314 | Долучив: Dnister | Дата: 29.06.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024