Неділя, 28.04.2024, 18:22:25

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 07

Станиславів початку ХХ ст. не зажив собі слави галицької кримінальної столиці, але міська хроніка зафіксувала немало різноманітних злочинів. Траплялися й такі, що навіть сьогодні дивують своєю зухвалістю й винахідливістю.
В 1900 р. у місті діяв злодій, який спеціалізувався на годинниках, браслетах, перснях та інших вартісних дрібничках. Він під різними приводами відвідував помешкання заможних жителів міста, а поки чекав господарів, хапав цінні речі, які знаходив у кімнаті чи сусідніх приміщеннях. Вкрадені коштовності грабіжник… здавав під заставу в місцевій Касі ощадності – одній з найбільш респектабельних фінансових установ міста. І робив це цілком безкарно аж до того моменту, коли кілька клієнтів Каси ощадності побачили у відділі застав власні речі, здані іншою людиною. Поліція ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Долучив: Dnister | Дата: 07.08.2017

Боротьба українського народу за незалежність супроводжувалася значними втратами як серед особового складу воюючих підрозділів УПА, так і в середовищі підпілля ОУН, розгалужена мережа якого діяла й на Калущині. Людські втрати були результатом не лише прямих бойових зіткнень повстанців з внутрішніми військами СРСР, що виникали внаслідок улаштованих засідок, перевірки лісових масивів, а й цілеспрямованих акцій, скерованих на ліквідацію повстанських криївок. Такі операції районні відділи НКВС готували, спираючись на інформацію, отриману від своїх агентів, яких було чимало в середовищі підпілля ОУН і повстанських відділах.

... Читати далі »

Переглядів: 336 | Долучив: Dnister | Дата: 07.08.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024