Неділя, 28.04.2024, 01:59:09

 
Меню сторінки
 
Анонси подій
 
Нові світлини

 
Важливі події

Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання

 
Календар новин
 
Архів новин
Головна » 2017 » Серпень » 29

У селі Світанку на Рогатинщині відбулося відкриття пам’ятного знака українським січовим стрільцям, який встановлений біля могили січових стрільців при в’їзді у село.

У цій могилі поховано невідомих стрільців, яких не довезли до Свистільницького Коша після боїв на Бережанщині. Кіш у селі перебував з листопада 1915 по червень 1916 року, а згодом перенесений до села Потік.

... Читати далі »

Переглядів: 369 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2017

У Підгірках відбулася святкова концертна програма з нагоди 25-ої річниці відкриття музею-оселі родини Івана Франка.

Гості були приємно вражені оновленою експозицією музею. Це стало можливим завдяки підтримці влади міста, і зокрема, міського голови Ігоря Матвійчука. У 2016 році проведено капітальний ремонт приміщення музею-оселі: замінено вікна, двері, закуплено нові експозиційне обладнання. В 2017 році встановлено нову ковану огорожу, йдеться у повідомленні музейно-виставкового центру, інформують «Вікна».

... Читати далі »

Переглядів: 389 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2017

Перебуваючи з робочою поїздкою на Івано-Франківщині, 28 серпня в Національному заповіднику «Давній Галич» побував міністр Міністерства культури України Євген Миколайович Нищук. Високий гість зазначив, що Давній Галич є окрасою цілого краю, тож необхідно, щоб сюди приїжджали туристи з цілого світу, і, звичайно, кожна людина, що живе тут, повинна знати свою історію і хоч раз у житті відвідати унікальні пам’ятки, які збереглися на цій території. Євген Миколайович подякував генеральному директорові установи Володимиру Івановичу Костишину та очолюваному ним колективу за плідну роботу, побажав успіхів у подальшій діяльності, пообіцявши підтримку Міністерства культури України у всіх добрих починаннях. «Іноді невеликі відкриття роблять великий резонанс», – сказав міністр ... Читати далі »

Переглядів: 345 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2017

Однією з важливих пам’яток архітектури м. Галича є церква Різдва Христового (датується ХIII - ХVII століттям, охоронний №090019-Н). Ще наприкінці ХІХ ст. окремі дослідники вважали її княжою престольною церквою, проте з розвитком археологічних досліджень, працею експедиції Я.Пастернака в Крилосі, стала зрозуміла хибність цього припущення. Незважаючи на це, храм Різдва Христового є однією з безцінних пам’яток Галича, що оригінальна своєю архітектурою та цікава історичними подіями.

Практично кожного століття храм змінював певні частини свого архітектурного оформлення. Д ... Читати далі »

Переглядів: 405 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2017

Що відбудеться, коли в місто повернуться старовинні будинки зі своїм першим обличчям, де у Франківську знаходяться занедбані і забиті дошками портали часу, як люди таємно тужать за красою, чому є надія на те, що Франківськ не тільки поверне собі давній шарм і дух, але й набуде нового вишуканого звучання в сучасному світі....

Про це та про інше - в рубриці "ПОРТРЕТИ, ПІДСВІЧЕНІ ЗСЕРЕДИНИ" розмова з відомим українським художником, дизайнером, автором найбільшої в Україні картини "Хроніка України", творцем першого в Україні музею Небесної Сотні, реставратором ск ... Читати далі »

Переглядів: 343 | Долучив: Dnister | Дата: 29.08.2017










Пошук на сторінці
Статистика

Locations of visitors to this page
 
Кнопка сторінки

Івано-Франківська обласна організація НСКУ

 


Наші друзі







Відлуння віків Вишивка Оксани Чемеринської
 
©2010 - 24. 
Ідея, автор, збір і систематизація матеріалів - 
Почесний краєзнавець
України 
Андрій Чемеринський. 


Матеріали авторів розміщені виключно для популяризації та зацікавлення історією рідного краю. 
Висловлюємо подяку авторам за їхню нелегку працю! 
Через технічні можливості сторінки ми не можемо подати посилання (гіперлінк), проте вкажемо прізвище автора (або ресурс походження). 
Нашим завданням є збір масиву інформації з різних джерел - щоб зацікавлені особи мали можливість з нею працювати. Ряд інтернет - сторінок з часом втрачають свої попередні публікації, ми старатимемося їх зберегти на цьому ресурсі. 

Подання власних дописів та досліджень для розміщення на сторінці вітається.

Спілка та веб - сторінка не є власником авторських матеріалів, тільки популяризує їх для загальної обізнаності.

Офіційна позиція Спілки може бути відмінною від думки поданої в авторських матеріалах. 

Copyright MyCorp © 2024